Gheorghe Nichita se întoarce la pușcărie. Pedeapsa definitivă primită de fostul primar fiindcă și-a spionat amanta cu Poliția Locală

Marti, 30 August 2022, ora 18:10
8106 citiri
Gheorghe Nichita se întoarce la pușcărie. Pedeapsa definitivă primită de fostul primar fiindcă și-a spionat amanta cu Poliția Locală
Fostul primar de Iaşi Gheorghe Nichita și fosta amantă Adina Samson, fosta anagajată a municipalității FOTO Hepta

Fostul primar al municipiului Iaşi Gheorghe Nichita a fost condamnat definitiv marţi, 30 august, pentru instigare la abuz în serviciu, într-un dosar în care este acuzat că a folosit resursele şi angajaţii Poliţiei Locale Iaşi pentru spionarea amantei sale.

Pedeapsa decisă de Curtea de Apel Iaşi este de cinci ani de închisoare cu executare.

Cum a abuzat fostul primar de resursele Poliției

În acest dosar, fostul edil a fost trimis în judecată în 2015. Au mai fost deferiți justiției Liviu Mihai Hliboceanu, director general al Poliției Locale Iași la data faptelor, și Ștefan Avirvarei, șef serviciu în cadrul Poliției Locale Iași la data faptelor.

Potrivit DNA, în perioada 25 decembrie 2013 - 30 aprilie 2015, abuzând de funcția de primar, Nichita l-a determinat pe Hliboceanu să își indeplinească în mod defectuos atribuțiile de serviciu prin folosirea necorespunzatoare a resurselor materiale și umane ale Poliției Locale Iași.

Primarul l-a determinat pe Hliboceanu să dispună, personal sau cu ajutorul lui Avarvarei, funcționarilor din poliție să efectueze activități de investigații în teren sau de supraveghere operativă a unei persoane și a persoanelor din anturajul acesteia, cu consecința prejudicierii intereselor legale ale Poliției Locale Iași și producerii unei pagube de aproximativ 13.500 lei.

”Prin săvârșirea infracțiunii, Nichita a obținut un folos nepatrimonial necuvenit costând în informațiile rezultate din activitățile de investigații în teren și de supraveghere operativă, dar și un folos patrimonial necuvenit de peste 58.100 lei, întrucât nu a mai fost nevoit să achite această suma unui detectiv particular specializat pentru a beneficia de informațiile respective.

În perioada 30 ianuarie - 16 aprilie 2015, Nichita, în mod repetat, i-a determinat pe Hliboceanu și Avirvarei să efectueze verificări în baze de date care conțin informații ce nu sunt destinate publicității, iar ulterior să folosească informațiile astfel obținute și să permită accesul unor persoane neautorizate la aceste informații, pentru a obține personal foloase nepatrimoniale necuvenite”, au mai susținut procurorii.

Polițiștii au obținut desfășurătorul convorbirilor telefonice ale fostei iubite a lui Nichita. Potrivit anchetatorilor, o aplicație de tip ”spy” a fost instalată din dispoziția fostului primar pe un telefon mobil ce a fost făcut cadou ulterior persoanei supravegheate.

Nichita a avut acces și la date informatice referitoare la localizarea GPS, fotografii, videoclipuri, e-mail-uri, mesaje tip SMS, transmisii de date realizate prin aplicații Skype, WhatsApp.

În urma scandalului, Adina Samson, fosta iubita a lui Nichita, și-a dat demisia de la șefia Departamentului Managementul Calității din Primăria Iași.

Gheorghe Nichita se întoarce astfel în penitenciar, el fiind eliberat condiţionat în octombrie 2021, după ce a executat doar o mică parte din cei cinci ani închisoare primiţi într-un dosar de corupţie, în care a fost acuzat că a primit mită 10% din valoarea unui proiect european.

Tehnica averii deținute pe firmă. Cîrstoiu are apartamente, un penthouse și bolizi de lux, pe lângă bunurile declarate
Tehnica averii deținute pe firmă. Cîrstoiu are apartamente, un penthouse și bolizi de lux, pe lângă bunurile declarate
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul susținut de PNL și PSD în lupta pentru Primăria Capitalei, deține mai multe bunuri decât cele care apar în declarația de avere, însă acestea sunt...
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
#Gheorghe Nichita primar Iasi, #Adina Samson plangere Nichita, #spionaj, #amanta , #stiri Gheorghe Nichita