Gigi Netoiu se vrea deputat: Sunt mult mai multe aranjamente in politica decat in fotbal

Sambata, 20 Octombrie 2012, ora 20:29
3370 citiri
Gigi Netoiu se vrea deputat: Sunt mult mai multe aranjamente in politica decat in fotbal
Foto: Realitatea TV

Omul de afaceri Gigi Netoiu a explicat, sambata seara, ce i-a venit sa candideze la alegerile parlamentare din decembrie, in conditiile in care are tot ce-i trebuie, si bani si faima.

Fost membru PSD, Netoiu candideaza pentru un loc de deputat in colegiul Craiovita, pe listele PP-DD, in tandem cu fostul primar Antonie Solomon, care candideaza la Senat, tot din partea partidului lui Dan Diaconescu.

"Sper ca a venit vremea, dupa 23 de ani, sa mai schimbe ceva, sa nu mai alegem oameni care fac doar politica si nu au muncit o zi in viata lor", a explicat Netoiu, la Realitatea TV.

El i-a acuzat pe parlamentarii care "au venit in politica cu o Dacie si acum au sute de milioane", dar si pe politicienii care s-au imbogatit din afaceri cu statul.

"Eu nu am avut un leu din afaceri cu statul. Muncesc de 23 de ani", a subliniat el.

Rugat sa isi prezinte pe scurt biografia, Gigi Netoiu a reamintit ca a facut scoala de ofiteri de Securitate in perioada 1982-1985, dupa care a lucrat la Serviciul de Informatii si la Directia a V-a.

"In '89 am trecut la 215 (fosta unitate de informatii a Internelor, UM 215- n.red). Revolutia m-a gasit destul de bogat, eram singur la parinti", a mai spus Netoiu, reamintind si ca a facut investitii foarte mari la Cetate, din banii castigati ulterior in afaceri, dar si ca timp de 16 ani a investit in fotbal.

"Sunt mult mai multe aranjamente in politica decat in fotbal", a sustinut el.

Gigi Netoiu a promis ca, impreuna cu "Aurica Solomon", va pune pe picioare "60-70 de magazine cu produse bio" si s-a aratat dispus sa puna la dispozitie toata experienta sa ca om de afaceri, exprimandu-si temerile ca, daca nu se iau imediat masuri de redresare economica, in primavara Romania ar putea ajunge ca Grecia.

"Prioritara e agricultura, ca industrie nu mai avem, am taiat-o si am dat-o la fiare vechi", a comentat el.

Intrebat de ce nu a ramas in PSD, Netoiu a replicat "Eu niciodata nu am fost un tip sa mi se spuna cand sa ma culc si cand sa ma scol" si s-a aratat convins ca a venit vremea unor partide noi. "A fost furia portocalie, acu e furia rosie", a comentat el, referindu-se la PDL si USL.

Intrebat ce nevoie are sa fie parlamentar, cata vreme salariul va fi nesemnificativ fata de averea pe care o are, Gigi Netoiu a mai promis ca isi va dona salariul "la o casa de copii sau la o casa de batrani", iar el va munci pentru binele tarii.

In schimb, intrebat el cati bani are de gand sa bage in campanie, cata vreme Gigi Becali a aruncat pe piata suma de 5 milioane, Gigi Netoiu a replicat: "Cateva miliarde".

Gigi Netoiu este cunoscut pentru implicarea sa in fotbal, dar si pentru "Dosarul Transferurilor". Alaturi de alte sapte persoane a fost acuzat de un prejudiciu de peste 13 milioane de dolari pentru ca ar fi facut blat in cazul a 12 transferuri internationale ale unor fotbalisti romani in perioada 1999-2005, dar a fost achitat de judecatori.

La randul sau, fostul primar Antonie Solomon a semnat, vineri, in cadrul unei conferinte de presa, adeziunea de membru al PP-DD, urmand sa candideze pentru un fotoliu de senator in Colegiul 1 Craiova.

Ultimele sondaje il coteaza pe Solomon la 70%, mult peste contracandidatul sau, Marinica Dinca, din partea PDL. Fostul primar PDL al Craiovei a petrecut sase luni in arest preventiv, in perioada martie-septembrie 2010, dupa care a trecut la UNPR, din care a demisionat in urma cu circa 10 zile. El este in continuare cercetat intr-un dosar de coruptie, fiind acuzat ca ar fi primit 50.000 de euro mita de la Cornel Penescu, pentru a elibera autorizatia de constructie pentru un magazin PIC in Craiova.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#Gigi Netoiu candidat deputat, #Netoiu candidat PPDD, #Antonie Solomon candidat deputat , #stiri Gheorghe Netoiu
Comentarii