Gheorghe Mencinicopschi a murit la 73 de ani. A fost condamnat pentru o privatizare controversată, alături de Dan Voiculescu

Miercuri, 19 Octombrie 2022, ora 17:25 16256 citiri
Profesorul Gheorghe Mencinicopschi FOTO Facebook/ Electrecord

Profesorul Gheorghe Mencinicopschi a murit miercuri, 19 octombrie, la vârsta de 73 de ani.

Acesta era internat de mai mulți ani din cauza unei boli grave la plămâni, familia acuzând de mai multe ori condițiile de la penitenciarul Rahova pentru agravarea problemei de sănătate.

La sfârșitul anului 2008 Gheorghe Mencinicopschi a fost trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție alături de Dan Voiculescu, în dosarul privatizarii Institutului de Cercetări Alimentare, în care a fost acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice și de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

La 26 septembrie 2013 a fost condamnat de Tribunalul București la șase ani de închisoare cu executare. În data de 8 august 2014 Curtea de Apel București a respins cererea formulată de DNA în apel, privind schimbarea încadrării juridice a faptelor săvârșite de Mencinicopschi. Curtea de Apel București l-a găsit vinovat pe Mencinicopschi pentru complicitate la infracțiunea de spălare de bani, cu circumstanțe agravante, pentru care l-a condamnat la opt ani de închisoare.

Decizia penală pronunțată de Curtea de Apel București a fost pusă în executare în aceeași zi. In urma unei decizii definitive a tribunalului Ilfov din 26 septembrie 2016, profesorul Gheorghe Mencinicopschi a fost eliberat condiționat.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News