Ministrul Finantelor: Legea bugetului este finalizata

Sambata, 31 Iulie 2021, ora 22:141372 citiri
Ministrul Finantelor: Legea bugetului este finalizata
Foto: Arhiva

Gheorghe Ialomitianu, ministrul Finantelor, a declarat, luni, ca proiectul bugetului de stat a fost finalizat, dar se asteapta Legea salarizarii unitare.

"Am finalizat bugetul, asteptam Legea salarizarii unitare, este inca in negocieri, negociem cu sindicatele si patronatele si speram ca intr-un timp foarte scurt se va finaliza si s-o adoptam. Nu pot sa spun numarul de zile, mi-as dori cat mai repede", a declarat Ialomitianu, citat de Mediafax.

De altfel, presedintele Traian Basescu a declarat, saptamana trecuta, ca Guvernul va fi nevoit, cel mai probabil, sa-si asume raspunderea pe Legea salarizarii unitare.

De asemenea, premierul Emil Boc a declarat ca nu exclude aceasta posibilitate, urmand ca decizia finala sa fie luata in coalitie.

Daca Legea salarizarii unitare, Legea pensiilor si cea a bugetului de stat pe 2011 nu sunt adoptate, Romania va fi nevoita sa iasa din acordul cu Fondul Monetar International, avertiza Traian Basescu.

Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a anuntat, saptamana trecuta, ca Romania are timp pana la mijlocul lunii decembrie sa adopte aceste legi, lucru de care depinde eliberarea urmatoarei transe din imprumut, ce va fi in valoare de 900 de milioane de euro.