Ialomitianu: Taxele locale s-ar putea majora cu pana la 50 la suta

Marti, 27 Decembrie 2011, ora 12:50
1559 citiri
Ialomitianu: Taxele locale s-ar putea majora cu pana la 50 la suta
Foto: Gov.ro

Mai multe primarii ar putea sa majoreze taxele locale cu pana la 50 de procente, potrivit ministrului Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu.

Potrivit spuselor sale, in cadrul unui interviu pentru TVR Info, ministerul este in discutii cu autoritatile locale in vederea modificiarii articolului din lege care le da dreptul sa majoreze taxele locala cu 20 la suta.

"Nu orice regiune poate sa isi mareasca taxele. Putem merge chiar pe zonele sau cartierele unei localitati", a precizat ministrul Finantelor.

Ministrul Finantelor ne spune ca n-o vom duce mai rau, dar nici mai bine in 2012.

Intr-un interviu in exclusivitate pentru TVR INFO, Gheorghe Ialomitianu a admis ca, pana la urma, s-ar putea ca in 2012 sa avem nevoie de banii de la FMI.

Ialomitianu a adaugat ca nu ia in calcul nici o reducere de impozite sau contributii sociale, anul viitor. Mai mult, ministrul a spus ca nu este exclus ca Romania sa aiba nevoie de banii de la Fondul Monetar International. In cadrul acordului de precautie cu FMI, Uniunea Europeana si Banca Mondiala, Romania dispune de o linie de credit de aproximativ 3,5 miliarde de euro, pe care ii poate accesa in cazuri de urgenta.

Referitor la premiul primit din partea publicatiei de prestigiu The Banker, care l-a numit cel mai bun ministru de Finante din Europa, Ialomitianu a precizat ca toata lumea s-a implicat in "salvarea Romaniei" de la a intra in incapacitate de plata si in ducerea tarii pe o "traiectorie normala, de crestere economica sustenabila".

T.B.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#Gheorghe Ialomitianu, #majorare taxe locale, #acord FMI , #ministrul Finantelor