Ialomitianu: Impozite si cu 50% mai mari pentru cartierele bogate

Luni, 26 Decembrie 2011, ora 14:26
3541 citiri
Ialomitianu: Impozite si cu 50% mai mari pentru cartierele bogate
Foto: TVR Info

Impozitele si taxele locale ar putea creste cu valori cuprinse intre 20 si 50%, in functie de gradul de dezvoltare a zonei.

"S-ar putea ca, de exemplu, cartierul Primaverii din Bucuresti sa aiba parte de un impozit mai mare, alte cartiere sarace sa plateasca taxe mai mici", a explicat ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, invitat la TVR Info.

"Avem discutii cu autoritatile locale sa modificam acel articol care ar permite autoritatilor locale sa majoreze cu 20% taxele locale, unii vorbesc de o modificare de 50%.

Dar nici nu vrem sa lasam liber primarilor sa mareasca impozitele si taxele, pentru ca sunt si persoane care nu isi permit asemenea taxe. Este o varianta sa lasam primariile sa majoreze la 50%, dar trebuie sa impunem criterii stricte. Nu orice regiune poate sa isi mareasca taxele. Putem merge chiar pe zonele sau cartierele unei localitati", a mai spus ministrul.

Ialomitianu le-a transmis romanilor, cu prilejul Craciunului, sa aiba parte de Sarbatori fericite si sa nu se ingrijoreze in legatura cu anul 2012, pentru ca nu va fi unul mai rau decat cel care se apropie de final.

"Vreu sa le urez tuturor romanilor Sarbatori fericite, un an mai mai bun, sa aiba incredere in noi, ca ceea ce facem noi facem cu responsabilitate, sa nu aiba griji legate de plata salariilor si pensiilor. (...)

Situatuia se mentine la 2011, nu va fi o situatie mai rea anul viitor. Dar cand ne gandim cum o vor duce romanii in 2012, trebuie sa ne gandim la toti romanii, nu doar la bugetari. Sa ne gandim si la cei care lucreaza in sectorul privat, iar aceste investitii duc la noi locuri de munca, la salarii mai mari in sectorul privat", a mai spus seful de la Finante.

In alta ordine de idei, Ialomitianu nu crede ca sunt riscuri ca Romania sa ia bani din acordul preventiv cu FMI, precizand ca statul continua sa se finanteze fara disfunctii.

Basescu: Sper sa nu apelam la banii de la FMI, chiar daca sunt ieftini

"Reprezinta o centura de siguranta. Este bine pentru Ministerul de Finante cand stie ca sunt bani pusi deoparte, in conturile sale. Putem sa ne asiguram finantare pe patru luni, dar nu inseamna ca peste patru luni nu avem lichiditati.

Suntem in situatia sa refuzam oferte cand consideram ca dobanzile sunt prea mari, iar maturitatile nu sunt cele care (sic!) le-am scontat noi. In discutiile cu reprezentantii FMI, dansii ne spun: 'domnule, aveti bani pusi deoparte', ne arata avantajele acestui acord preventiv", a conchis ministrul.

Si presedintele Traian Basescu afirma la inceputul acestei luni ca, pentru perioada urmatoare, Romania nu se afla in situatia de a apela la resursele pe care le are la dispozitie de la FMI si de la UE, adaugand ca folosirea banilor de la Fond "nu ar fi un semn pozitiv", chiar daca banii sunt "foarte ieftini".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#Ialomitianu taxe cartiere bogate, #Ialomitianu acord prevent FMI , #ministrul Finantelor