Ialomitianu: Guvernul n-are nicio problema cu banii, Ponta a creat panica!

Marti, 16 Octombrie 2012, ora 09:08
2643 citiri
Ialomitianu: Guvernul n-are nicio problema cu banii, Ponta a creat panica!

Fostul ministru al Finantelor Gheorghe Ialomitianu considera ca Guvernul lui Victor Ponta nu are o problema cu bugetul si cu banii, pentru finalul anului, asa cum anuntase anterior prim-ministrul, ci ca este doar "o falsa problema".

"N-o are. E o falsa problema. N-o are, numai daca gestioneaza prost. E o minciuna si domnul Ponta a intrat in panica, pentru ca nu poate sa realizeze ce a promis, privind cresterea pensiilor, reducerea TVA de la 24 la 9 la suta, reducerea impozitului pe venit", a spus Ialomitianu, pentru Ziare.com.

Acesta a precizat ca este o presiune foarte mare din partea liderilor locali ai USL - presedinti de primarii si de consilii judetene - ca sa primeasca bani de la Guvern "si domnul Ponta nu reuseste sa faca lucrul acesta".

Guvernul, alba-neagra cu bugetul - Ponta o ia pe urmele lui Boc?

"Daca era vreo problema cu bugetul, acest lucru iesea din momentul rectificarii bugetare", dar si in momentul vizitei reprezentantilor Fondului Monetar International in Romania, a explicat deputatul PDL.

Ialomitianu, care este membru in Comisia pentru buget, finante si banci din Camera Deputatilor, a transmis ca tinta de deficit convenita cu FMI este de 2,9 la suta.

Ponta a realocat 1,3 miliarde de lei pentru plata pensiilor si salariilor (Video)

Ponta: Avem bani pentru pensii, salarii si indemnizatii, realocati din alte parti (Video)

Cum va face Ponta rost de bani pentru buget

"Daca ne uitam pe rectificare, s-au taiat bani din bugetul de asigurari sociale - vreo 500 de milioane. Inseamna ca actualul Guvern a considerat ca sunt prea multi bani, s-au taiat bani de la investitii, s-au taiat bani de la invatamant, iar majorarea de salarii, de 8 la suta, a fost facuta prin majorarea de deficit bugetar, cu 1,8 miliarde de lei", a mentionat fostul ministru al Finantelor din Guvernul Boc.

Incasarile la buget sunt bune, Ponta a creat panica in randul pensionarilor si mediului de afaceri

Democrat-liberalul a subliniat ca nu stie "de unde sunt problemele pe care le ridica domnul Ponta, pentru ca avem si incasari bune la buget", dar si ca premierul a facut "o mare greseala" prin afirmatia ca exista probleme cu bugetul, alarmand pe toata lumea.

"Domnul Ponta a facut o mare greseala, a creat panica in randul pensionarilor, mediului de afaceri, asupra bugetarilor, a transmis mesaje negative asupra pietelor financiare si asupra creditorilor financiari si vom avea niste probleme, ne vom imprumuta tot mai scump, pentru ca orice mesaj negativ asupra pietelor financiare ne costa si lucrul acesta se vede la dobanda", a explicat deputatul.

Cum a facut Ponta rost de bani peste noapte: "A jucat pe bursa sau la cazinou, a vrut sa ia premiul pentru salvatorul Romaniei"

Intrebat cum a reusit Victor Ponta ca, la numai o zi dupa ce declarase ca nu sunt bani pentru ultimele 45 de zile ale anului, sa reuseasca sa gaseasca resursele financiare necesare, Ialomitianu a spus ironic ca premierul "a jucat pe bursa sau in cazinou".

"Inseamna ca domnul Ponta a jucat azi-noapte (duminica noaptea - n.red.) pe bursa sau in cazinou si a gasit bani. Domnul Ponta a ratat sa ia premiul pentru salvator, a crezut ca va fi salvatorul Romaniei, dar de fapt este o minciuna. A creat o problema si vrea a doua zi sa vina ca a rezolvat problema. Nu avea de unde sa o rezolve", a spus Gheorghe Ialomitianu.

Acesta crede ca sunt bani si pentru plata pensiilor, si a salariilor si, "numai daca actualul Guvern nu se gandeste sa faca ceva rau, adica sa arunce cu ceva rau", se poate pune in pericol plata pensiilor si a salariilor, completand ca declaratiile prim-ministrului au fost facute inainte de campania electorala si acesta "nu poate sa onoreze promisiunile facute, atat catre pensionari, catre bugetari, catre mediul de afaceri si catre liderii locali ai USL".

Ponta ar trebui audiat in Parlament, Guvernul traieste din inflatie

Vorbind despre o posibila audiere a prim-ministrului si a ministrului de Finante in Parlament, democrat-liberalul a spus ca doar premierul ar trebui sa dea explicatii in fata comisiilor pentru Buget si Finante din cele doua Camere.

"Cred ca ministrul de Finante nu, dar prim-ministrul ar trebui audiat in Parlament pentru declaratiile facute, care fac rau Romaniei, pentru ca ne creeaza probleme. Din cauza circului politic din iulie-august, Guvernul la rectificare ar trebui sa mareasca cheltuielile cu dobanzile cu un miliard de lei.

Actualul Guvern are si un avantaj, traieste din inflatie, dar din pacate cetatenii sunt tot mai nemultumiti, pentru ca ei suporta. Prin cresterea de preturi, generata si de Guvernul Ponta, cresc si impozitele si taxele care se aduna la buget", a explicat fostul ministru al Finantelor.

O noua rectificare bugetara, in doua saptamani - Ministerul Finantelor

Nu in ultimul rand, acesta a precizat ca nu s-a taiat de la investitii pentru a se da la cheltuieli sociale, "pentru ca acele cheltuieli de personal si restituirea contributiilor sociale s-au facut prin majorarea deficitului bugetar, de la 1,9 la suta la 2,2 la suta".

"Inainte sa faca rectificarea bugetara Guvernul Ponta, aceasta rectificare s-a discutat cu FMI si nu cred ca cei de la FMI n-ar fi semnalat un derapaj daca ar fi fost", a mai aratat Gheorghe Ialomitianu.

Ponta nu are bani pentru ultimele 45 de zile din an si da vina pe Boc

Premierul Victor Ponta a declarat, duminica dimineata, ca Guvernul pe care il conduce nu are bani pentru plata salariilor si pensiilor pentru ultimele 45 de zile din acest an. Ulterior, in aceeasi zi, el a precizat ca s-au gasit banii necesari. Totodata, el a spus ca vinovat pentru situatia creata este PDL, acuzand Guvernul Boc ca a bugetat Romania doar pana la 15 noiembrie.

Ponta a facut lamuriri suplimentare, luni dimineata, precizand ca Guvernul a facut o realocare interna pentru a strange suma de 1,3 miliarde de lei si ca va face rost de bani prin incasarile "mult imbunatatite" ale Fiscului si prin taierea sumelor derulate in beneficiul intereselor politice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Gheorghe Ialomitianu declaratii Victor Ponta, #Ialomitianu Ponta probleme buget, #Ponta probleme bani, #Ialomitianu buget Ponta , #ministrul Finantelor