Ialomitianu, despre prioritatile pe 2012, remaniere si legea Sanatatii

Luni, 09 Ianuarie 2012, ora 14:32
1135 citiri
Ialomitianu, despre prioritatile pe 2012, remaniere si legea Sanatatii
Foto: Arhiva

Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a declarat, luni, ca principala provocare a Executivului in acest an o reprezinta incadrarea intr-un deficit sub 3%.

"Principalele prioritati se refera la o executie bugetara foarte buna. Avem o provocare foarte mare, aceea de a ne incadra intr-un deficit sub 3 %, lucrul care este realizabil.

Am fost in Parlament cu un buget care are deficit pe cash de 1,9%. La baza bugetului sta politica prudenta. Eu cred ca putem sa-l executam in conditii foarte bune, chiar daca pe pietele financiare apar unele derapaje", a declarat ministrul Finantelor inainte de sedinta BPN al PDL.

Despre subiectul remanierii Ialomitianu a spus ca nu stie si ca, in aceasta perioada, la nivelul ministerului pe care-l conduce se afla in pregatire minisiunea FMI si CE de la finele luni ianuarie.

"La nivelul ministerului de Finante noi ne pregatim pentru prima misiune a Fondului Monetar si a Comisiei Europene din acest an, pentru ca la sfarsitul lunii avem prima evaluare pe acest an. Ministerul de Finante si-a facut temele. Am adoptat bugetul, ne-am incadrat in tinta de deficit de pana la 4,4%, am platit arierate intr-o suma foarte mare. Deci, Ministerul de Finante si-a facut treaba. Despre remaniere, este decizia primului-ministru", a mai declarat ministrul Finantelor.

Intrebat daca in cadrul sedintei coalitiei s-a discutat despre noua lege a Sanatatii Ialomitianu a precizat ca nu a participat la intrunire dar ca "se simte nevoia reformei in domeniul sanatatii".

"Domeniul sanatatii trebuie reformat. Suntem intr-o situatie nu prea buna. Permanent cand vine Fondul Monetar trebuie sa punem bani de-o parte sa platim arierate. Nu este normal", a mai spus ministrul Finantelor.

Acesta a afirmat ca in domeniul sanatatii trebuie sa se faca ordine "sa se asigure un principiu de echitate" si sa se diversifice formele de finantare.

"Avem spitale care functioneaza ca institutii publice, avem in sectorul privat spitale care functioneaza ca si societati comerciale.

Trebuie acelasi principiu de echitate si trebuie diversificate formele de finantare. Adica si spitalele sa poata angaja medici foarte buni ca si spitalele private si principiul de finantare sa fie echitabil. Trebuie sa ne preocupe pacietul si calitatea actului medical", a mai declarat Gheorghe Ialomitianu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
#Ialomitianu remaniere ministru Finante, #Ialomitianu planuri 2012, #Gheorghe Ialomitianu remaniere , #ministrul Finantelor