Ialomitianu, desemnat cel mai bun ministru de Finante din Europa - The Banker

Joi, 22 Decembrie 2011, ora 20:23
5625 citiri
Ialomitianu, desemnat cel mai bun ministru de Finante din Europa - The Banker
Foto: Arhiva

Ministrul de Finante roman, Gheorghe Ialomitianu, a primit premiul 'Ministrul de Finante al anului in Europa', datorita "rezultatelor obtinute in implementarea reformelor structurale, mentinerea sustenabilitatii fiscale si a legislatiei fiscale".

Titlul onorific i-a fost acordat de revista The Banker, ce apartine grupului Financial Times, considerata, inca din anul 1926, una dintre cele mai bune publicatii din lume in furnizarea de informatii privind activitatea bancara si financiara.

Potrivit jurnalistilor economici, Guvernul Romaniei a incheiat cu succes programul cu Fondul Monetar International, Comisia Europeana si Banca Mondiala in martie 2011, fara a trage transa finala de un miliard de euro din finantare.

De asemenea, ministerul condus de Ialomitianu a semnat un nou acord stand-by de tip preventiv in valoare de 3,5 miliarde de euro.

"Cel mai important obiectiv pe care l-am impus la Ministerul Finantelor Publice, dar de asemenea si la nivelul intregului guvern, a fost sa ne indeplinim angajamentele convenite cu FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala, ceea ce ne-a facut sa recastigam increderea pe pietele financiare interne si internationale", a declarat Gheorghe Ialomitianu intr-un interviu acordat revistei The Banker.

Romania nu intentioneaza sa traga nici un fel de fonduri in cadrul acestui acord care este proiectat sa intareasca increderea investitorilor, informeaza Ministerul Finantelor, intr-un comunicat remis Ziare.com.

"The Bankers subliniaza ca Romania s-a reintors, in iunie 2011, pe piata eurobondurilor pentru prima data de la inceputul crizei financiare, cu o emisiune de 1,5 miliarde de euro. Totodata, este punctat si faptul ca in luna iulie agentia de rating Fitch a imbunatatit ratingul suveran al Romaniei la nivelul recomandat pentru investitii, intr-un moment cand unele ratinguri suverane din zona euro se indreptau in directia opusa", puncteaza comunicatul.

Gheorghe Ialomitianu a fost numit ministru in Guvernul Boc pe data de 3 septembrie 2010, inlocuindu-l pe Sebastian Vladescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Gheorghe Ialomitianu Ministru Finante, #Gheorghe Ialomitianu The Banker , #ministrul Finantelor