Guvernul negociaza cu FMI cresterea salariului minim la 700 de lei - Ialomitianu

Vineri, 25 Noiembrie 2011, ora 19:07
1459 citiri
Guvernul negociaza cu FMI cresterea salariului minim la 700 de lei - Ialomitianu
Foto: Arhiva

Guvernul negociaza cu Fondul Monetar International (FMI) majorarea salariului minim brut de la 670 de lei la 700 de lei, a anuntat ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu.

Potrivit spuselor sale, cresterea ar urma sa aiba loc de anul viitor, daca va fi aprobata.

Pe de alta parte, ministrul Finantelor a precizat, in cadrul unei conferinte de presa sustinuta dupa sedinta de Guvern, ca bugetul pentru 2012 a fost construit fara cresteri de salarii si pensii, precum si fara modificari ale impozitelor si taxelor.

"Asiguram o crestere economica sustenabila. Daca as face comparatie cu proiectul de buget pe 2008, am putea spune ca acesta este construit pe o baza reala. Avem veniturile prognozate la 33,7% din PIB, iar cheltuielile la 35,6%, cu un deficit de 1,9%", a declarat Ialomitianu.

Guvernul a aprobat bugetul pe 2012. Salariile si pensiile nu scad, dar cresc?

Ministrul a adaugat ca estimarea produsului intern brut pe anul viitor este de 579,6 miliarde de lei, iar rata medie a inflatiei ar urma sa fie de 3,4 la suta.

De asemenea, numarul de salariati ar urma sa fie 4,55 de milioane, iar cel al somerilor de 410.000. Bugetul a luat in calcul si o crestere a salariului mediu brut la 2.017 lei.

Bugetul pe 2012, adoptat - Vezi reactiile sindicalistilor

Ialomiatianu a mai precizat ca industria si serviciile vor avea o pondere importanta in cresterea economica de anul viitor, insa nu se bazeaza pe agricultura pentru acest lucru, pornind de la ideea ca 2012 nu poate fi mai bun decat 2011 din acest punct de vedere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#salariu minim, #crestere salariu minim, #Gheorghe Ialomitianu, #buget 2012 , #ministrul Finantelor