Ministrul Sportului ii raspunde lui Gica Hagi

Joi, 04 Iunie 2020, ora 22:00
9892 citiri
Ministrul Sportului ii raspunde lui Gica Hagi
Foto: Facebook/Ionut Stroe

Ministrul Tineretului si Sportului, Ionut Stroe, a declarat, joi, pentru AGERPRES, ca institutia pe care o conduce are nevoie de expertiza lui Gheorghe Hagi in ceea ce priveste dezvoltarea sportului romanesc, precizand ca modelul academiei de fotbal de la Ovidiu ar trebui multiplicat la toate disciplinele.

"Am avut o discutie cu Gheorghe Hagi si a ramas sa ne vedem fata in fata in perioada urmatoare pentru a discuta mai in amanunt. Pentru ca avem un interes comun: dezvoltarea sportului romanesc si asta pe termen lung. Iar pentru mine este foarte important sa am alaturi, de fapt ca institutie sa avem alaturi oamenii din sport deschisi si dornici sa ne pusa la dispozitie expertiza lor. Iar Hagi e un model, un model pentru intreaga societate romaneasca. Avem nevoie de expertiza lui. El e unul dintre sportivii de legenda care nu numai ca a facut performanta, dar el a ales sa impartaseasca generatiilor care au urmat din cunostintele acumulate de-a lungul carierei. Ba mai mult, a ales sa investeasca in sport si a facut-o cu succes", a spus ministrul.

"Omul acesta a avut succes si in partea de educatie si formare, dar si in cea de business, reusind totul pe picioarele lui, fara niciun fel de sprijin extern sau fonduri publice. Si ma gandesc aici la cel mai de succes proiect din fotbalul romanesc pentru copii de dupa '89, aceasta academie pe care o are Gheorghe Hagi. E un proiect care in cativa ani a adus un titlu de campioana la seniori echipei FC Viitorul, lucru pentru care altii se chinuie zeci de ani. Si e o performanta cu atat mai mare cu cat a fost obtinuta pe un principiu rar intalnit in sportul de performanta: promovarea tinerilor. Adica media de varsta a echipei sale la vremea respectiva a fost undeva la 21-22 de ani daca nu ma insel. Mai mult, la cea mai importanta performanta a ultimilor ani a fotbalului romanesc, atingerea semifinalelor si calificarea la JO de la Tokyo de catre nationala Under 21, in lotul acela de 23 de jucatori cred ca 11 sunt formati la scoala lui Hagi. Acestea sunt argumentele pentru care eu sunt un suporter al reconstructiei sportului romanesc plecand de la exemplul lui Hagi, plecand de la sportul de masa, de la copii si juniori. Exact cum spune el, investitia in copii si juniori este esentiala. Altfel nu se poate. Exemplul lui Gheorghe Hagi ar trebui sa-l multiplicam in tot sportul romanesc si sa-l oferim tuturor, indiferent de disciplina", a adaugat Stroe.

Acesta a precizat ca ii asteapta alaturi pe toti marii campioni ai Romaniei: "Sunt mai mult decat deschis la dialog cu oameni precum Gheorghe Hagi. Ii astept alaturi de noi pe toti marii campioni, pentru ca mai sunt exemple de acest gen in sportul romanesc. Iar cu astfel de oameni sunt convins ca putem reconstrui sportul. Mesajul lui Hagi de azi e un semn de normalitate, iar pe mine unul, ca si ministru al Sportului, m-a incurajat cand mi-a spus ca avem viitor, totul e sa ne intelegem, sa gandim constructiv si sa punem toti umarul. Si am spus ca ma voi intalni cu Hagi oricand, cu cel mai mare drag, pentru a discuta la concret".

Ionut Stroe a mentionat ca, joi, a reluat discutiile cu ministrul Educatiei, Monica Anisie, in vederea revitalizarii sportului scolar.

"Azi am reluat dialogul cu Ministerul Educatiei privind competitiile scolare, pe zona revitalizarii sportului in scoala romaneasca. Am discutat cu ministrul Educatiei, Monica Anisie, si am stabilit din nou echipele de lucru pentru ca pandemia aceasta ne-a suspendat putin activitatea. De fapt la scoli activitatea este inca suspendata. Facem planuri mari pentru ceea ce se va intampla la toamna in zona aceasta a sportului scolar. Nu as vrea sa fac anuntul acum, dar tot ceea ce gandim si planificam in momentul de fata este legat de revitalizarea competitiilor sportive scolare. Adica sa fie un efort conjugat", a mai afirmat Stroe.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ionut Stroe Gica Hagi , #stiri Gica Hagi