Hagi este lider, dar poate fi si campion?

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Miercuri, 14 Decembrie 2016, ora 07:50
4065 citiri
Hagi este lider, dar poate fi si campion?

Viitorul lui Gica Hagi este liderul Ligii 1 dupa 20 de etape disputate in sezonul regulat, insa poate continua acest parcurs impresionant spre primul titlul de campioana a Romaniei?

Despre proiectul Viitorul am scris mult, poate prea mult daca ii ascult pe unii dintre cititori. Insa am scris pentru ca merita, dobrogenii reprezentand prima investitie serioasa in fotbalul de la noi din ultimii 25 de ani.

Hagi si-a investit proprii bani in club, imprumuturile sale au fost transformate in actiuni, astfel ca banii n-au fost scosi din conturi la prima vanzare de jucatori cum se intampla la "granzii" cu finantatori mult mai bogati. A atras langa el sponsori importanti si a demonstrat ca si in Romania se poate ca o echipa sa aiba un buget echilibrat, care sa ii permita performanta.

Mai important este poate faptul ca Hagi si-a asumat o strategie. Daca va uitati la Viitorul, cel putin in ultimii doi ani, jocul echipei este in mare acelasi, desi in acest timp pe la echipa s-au perindat zeci de jucatori. Este vorba despre acea filosofie fotbalistica pe care Hagi nu a avut timp s-o implementeze la alte echipe.

In acest sezon, Viitorul a tacut si a facut, castigand meci dupa meci si ajungand acum, in prag de play-off, sa fie lider. Un lider cat se poate de meritat si, poate, singura formatie din campionatul nostru care arata ceva fotbal.

Intrebarea care se pune acum este daca dobrogenii pot mentine ritmul si in partea a doua a campionatului. Va fi foarte greu. O echipa tanara, cum este cea a lui Hagi, depinde mult de moral si nu este deloc exclus ca jucatorii sa cedeze psihic dupa primul meci mai putin reusit sau dupa prima infrangere venita pe final de joc. Dar aici vine treaba lui Hagi. Si "Regele" trebuie sa ne arate ca, la fel ca echipa sa, a crescut. Ca stie sa gestioneze momentele dificile si ca isi poate motiva elevii. Ca poate face fata presiunii pana la urma.

Cat priveste adversarele, raman la parerea ca Viitorul nu are cu cine juca. Steaua va fi in continuare o gluma cu Reghecampf pe banca, acest lucru fiind evident din declaratiile antrenorului care este atat de rupt de realitate incat crede ca simpla venire a lui Alibec va rezolva probleme cat se poate de clare din jocul vicecampioanei. Astra se pregateste de disparitie in ciuda calificarii in primavara europeana, CSU Craiova nu are forta de a face pasul catre performanta cu un Ivan care inscrie 5-6 goluri pe sezon si viseaza la Barcelona, iar Dinamo se gandeste doar la reducerea costurilor.

Ar mai fi Mediasul, insa am impresia ca formatia lui Pustai va fi sufocata de problemele financiare dupa atingerea obiectivului, calificarea in play-off.

Viitorul concureaza de una singura pentru acest titlul insa chiar daca are sanse foarte mari sa il castige, se poate intampla la noi ca si atunci cand esti singur in cursa sa termini pe locul al doilea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Viitorul Hagi Liga 1, #Viitorul lider Liga 1, #Hagi Viitorul titlu Liga 1 , #Viitorul