Pe cine arată Hagi cu degetul după eliminarea din Europa: "Suntem zero! Nu putem crește niciun centimetru, am făcut maxim"

Sambata, 02 Septembrie 2023, ora 18:36
5581 citiri
Pe cine arată Hagi cu degetul după eliminarea din Europa: "Suntem zero! Nu putem crește niciun centimetru, am făcut maxim"
Gică Hagi, antrenor Farul

Managerul tehnic al Farului, Gheorghe Hagi, a oferit câteva declarații înaintea meciului din deplasare cu FC U Craiova 1948, din etapa a 8-a din Superligă.

Hagi a spus, referitor la eliminarea din Europa, că are nevoie de un buget mai mare, de acționari și de sprijin din partea autorităților.

"Dacă nu se va ajunge la un buget mai mare, să se facă și stadionul, să avem acționari, mai mult nu se poate. Am realizat maxim, am câștigat campionatul, mai mult nu se poate", a declarat "Regele".

Ce a mai spus Hagi

„Venim după o zi în care fost dezamăgiți, am analizat, am reflectat. E o situație clară, pe care toată lumea a văzut-o. Fotbalul românesc are mult de progresat, sunt multe direcții în care trebuie să progreseze. E un moment în care trebuie să reflectăm foarte bine, pentru a face progrese. E chestia administrativă, unde trebuie să ne organizăm mai bine.

Administrativul produce bugete, bani, care pot aduce un plus pentru fotbalul românesc. Obiectivele vin de la partea administrativă, iar partea tehnică trebuie să le îndeplinească. Cu toții, din tot ce am văzut, toată lumea e de acord că suntem unde suntem, jos. E realitatea, chiar dacă e greu de acceptat. Datoria mea e să analizez și să văd ce fac de mâine. Trebuie găsite cauzele și schimbat ceva.

Pentru cei care am făcut performanță, e greu să acceptăm realitatea asta dură. Trebuie să schimbăm ceva, ca echipele românești să fie an de an în cupele europene. Echipele trebuie să aibă acționari puternici, ca în fotbalul european. S-a făcut Revoluția în '89 ca să fim, liberi, democrați, dar de atunci am regresat mult.

Toți cei de afară, pe care i-am bătut sau am jucat de la egal la egal, aveau 80 de milioane buget și acum au ajuns la un miliard. Noi suntem ZERO în momentul de față. Bugetele noastre nu contează, sunt infime, la ce țară reprezentăm, la populația pe care o avem. Ce s-a întâmplat în vara asta, ce s-a întâmplat în ultimii 15 ani, doare. Dacă nu doare, e greu să vină ceva bun pentru România.

Victoriile aduc fericire. Noi, românii, suntem dezamăgiți, supărați. Cei de sus trebuie să facă ceva, pentru ca echipele din România să fie în grupe.

Noi, Farul, am învățat multe. A fost o experiență și cu bune și cu rele. Vom încerca să învățăm, să încercăm să progresăm. Dacă la Farul nu se întâmplă ce trebuie să se întâmple, Farul nu va mai face un centimetru mai mult".

Hagi, decizie categorică în privința noului stadion din Constanța: "Nu vreau asta!"
Hagi, decizie categorică în privința noului stadion din Constanța: "Nu vreau asta!"
Noul stadion de la Constanța va avea o capacitate de 18.500 de locuri. De asemenea, clădirea stadionului va integra şi o serie de funcţiuni complementare: săli de antrenament - atletism...
Rapid își ia adio de la cupele europene: meci de coșmar pentru giuleșteni împotriva Farului
Rapid își ia adio de la cupele europene: meci de coșmar pentru giuleșteni împotriva Farului
Echipa Farul Constanţa a învins miercuri, pe teren propriu, scor 3-1, formaţia Rapid Bucureşti, în etapa a şasea din play-off-ul Superligii. Farul a deschis scorul în minutul 3, prin...
#Gheorghe Hagi, #farul, #HJK Helsinki , #stiri fotbal