PSD si UDMR, pact secret pentru Tinutul Secuiesc? Funar: S-a pus la cale ceva extraordinar de periculos

Vineri, 03 Octombrie 2014, ora 19:20
8108 citiri
PSD si UDMR, pact secret pentru Tinutul Secuiesc? Funar: S-a pus la cale ceva extraordinar de periculos

Gheorghe Funar, candidat independent la presedintia Romaniei, sustine ca PSD si UDMR ar fi incheiat un pact secret prin care, in schimbul voturilor din turul II pentru Victor Ponta, Parlamentul va fi de acord cu proiectul legislativ privind autonomia asa-numitului tinut secuiesc.

"E un pact secret intre PSD si UDMR, pact care prevede ca s-a negociat de catre lideri ai PSD recunoasterea autonomiei teritoriale a judetelor Covasna, Harghita si Mures, recunoasterea pe criterii etnice a celor trei judete si infiintarea unei Ungarii mici in mijlocul Romaniei, in contul voturilor date de etnicii unguri pentru candidatul Victor Viorel Ponta, in turul II de scrutin. (...)

Am aflat ca s-a pus la cale un protocol extraordinar de periculos, un act de tradare nationala, care a fost pus la cale de conducatori ai PSD si ai UDMR. Am aflat ca seful echipei de negociatori din partea PSD la incheierea acestui protocol secret a fost Viorel Hrebenciuc, iar din partea UDMR seful echipei de negociatori a fost Gheorghe Frunda, nu stiu cine l-a maghiarizat", a afirmat vineri, intr-o conferinta de presa, Gheorghe Funar.

Ponta: Un proiect de autonomie pe criterii etnice nu va avea sustinere

El a spus ca daca organele abilitate ale statului si presedintele Romaniei nu se vor sesiza va face o plangere la procurorul general.

"PSD s-a angajat ca dupa alegeri, in Parlament, la inceputul anului viitor, va fi luat in discutie proiectul introdus de UDMR vizand statutul asa-zisului tinut secuiesc si cei de la PSD s-au angajat ca vor asigura votarea acestui proiect al UDMR, cu mici amendamente. Respectiv, se vor aduce unele mici modificari in text, dar nu de fond, ci de suprafata, la unii termeni folositi in actul normativ, el va fi adoptat si PSD a acceptat ca in contul voturilor pe care le vor da ungurii in turul II pentru candidatul Victor Viorel Ponta, PSD s-a angajat sa acorde Ungariei cele trei judete romanesti - Covasna, Harghita si Mures.

(...) Este un act de tradare nationala asupra caruia ar trebui ca organele statului roman sa intervina. Sper ca si presedintele Traian Basescu a aflat de el si ca isi va exercita prerogativele de presedinte al Romaniei. In ipoteza in care presedintele Romaniei nu reactioneaza, o sa sesizez pe procurorul general al Romaniei asupra acestei situatii", a avertizat Gheorghe Funar.

L-ar declara persona non grata pe premierul ungar

Potrivit acestuia, in cazul in care va ajunge presedinte al tarii, premierul Ungariei, Viktor Orban, si ceilalti lideri maghiari nu vor mai avea acces pe teritoriul Romaniei si vor fi declarati persona non grata.

Nu toti maghiarii sustin proiectul de autonomie al UDMR: Nu reflecta Tinutul Secuiesc

"Dupa ce voi fi ales presedinte al Romaniei, el (Viktor Orban - n.red.) va vedea Romania, si Cluj-Napoca, si Ardealul la televizor. Pe teritoriul Romaniei nu va mai calca, nici el, nici altii. Ajungand presedinte al Romaniei va fi declarat persona non grata, si el, si toti cei care dupa 21 decembrie au actionat impotriva statului national unitar roman", a sustinut Gheorghe Funar.

Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că deschiderea noului terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara este dovada că România ştie să materializeze proiecte concrete...
#Funar pact secret PSD UDMR, #pact PSD UDMR, #PSD UDMR Tinut Secuiesc , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014