Gheorghe Funar se va adresa justitiei daca-i va fi micsorata pensia

Miercuri, 12 Mai 2010, ora 17:00 1982 citiri
Foto: NapocaNews

Secretarul general al PRM, Gheorghe Funar, spune ca se va adresa instantelor de judecata daca-i va fi diminuata pensia cu 15% si le recomanda tuturor pensionarilor sa-i urmeze exemplul.

"In ipoteza in care se va recurge la taierea din pensii, inclusiv de la mine, eu ma voi adresa instantei de judecata si va asigur suta la suta ca o sa castig procesul.

La fel, ii voi ruga pe ceilalti vreo 5 milioane de pensionari sa procedeze la fel. Nu trebuie sa-si angajeze avocat, fiecare se duce in instanta, pentru ca va castiga procesul, fiindca nu exista temei legal", a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, Gheorghe Funar.

Secretarul general al PRM a obtinut decizia de pensionare anticipata incepand cu luna august 2009, cu o pensie lunara de 1.309 lei.

De asemenea, in urma cu doua saptamani, el a castigat un proces cu Casa de Pensii Cluj prin care va beneficia de pensie anticipata ca fost parlamentar.

Curtea de Apel Cluj i-a dat castig de cauza fostului senator, iar in baza sentintei irevocabile, Gheorghe Funar ar urma sa primeasca la pensia actuala un plus lunar de circa 400 de lei, la care se adauga si diferenta pentru perioada de timp in care se considera ca dreptul sau a fost incalcat.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News