Gheorghe Funar implineste 61 de ani

Miercuri, 29 Septembrie 2010, ora 11:04 1647 citiri
Foto: Arhiva

Gheorghe Funar s-a nascut la 29 septembrie 1949 in Sannicolau Mare (judetul Timis).

Este politician, de profesie economist, fost senator in Parlamentul Romaniei. Intre 1992-1997 a fost presedinte al PUNR, iar in perioada 1992-2004 primar al municipiului Cluj-Napoca. Din octombrie 1998 este secretar general al Partidului Romania Mare.

La alegerile locale din 2008 Funar a obtinut 4,2% din preferintele clujenilor, iar partidul sau nu a depasit pragul necesar pentru a obtine un mandat in consiliul local.

De-a lungul mandatelor sale de primar, Funar s-a ales cu peste 400 de procese civile si penale si cateva dosare aflate pe masa procurorilor de la Parchetul General, acuzat fiind in special de abuz in serviciu in legatura cu mai multe licitatii publice facute in timpul "regimului" sau.

Ca senator, Gheorghe Funar este protagonistul unor initiative legislative trasnite. In iunie 2008, Senatul a si aprobat o lege care prevedea ca romanii trebuie sa vada pe micile ecrane partea buna a vietii pe care o traiesc. Noua lege a audiovizualului, unicat in UE, obliga televiziunile si radiourile sa prezinte "stiri pozitive" si "stiri negative" in proportii egale. Legea nu a trecut insa si de Camera Deputatilor.

In urma alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2008, Partidul Romania Mare nu a mai intrunit pragul electoral de 5%, iar Gheorghe Funar a pierdut functia de senator.

Funar este casatorit cu Sabina, profesoara la Facultatea de Horticultura a Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj, si are un fiu, Sabin.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News