Funar vrea sa introduca "dreptul la fericire" in Constitutie

Vineri, 24 Octombrie 2014, ora 12:02
2679 citiri
Funar vrea sa introduca "dreptul la fericire" in Constitutie
Foto: QMagazine

Gheorghe Funar, candidat independent la presedintie, isi propune sa modifice radical Constitutia Romaniei, in cazul in care va ajunge seful statului. Printre noile prevederi se numara "dreptul la fericire", dar si largirea atributiilor presedintelui.

"Vom introduce un drept nou, care nu se regaseste in Constitutia altor state, dreptul la fericire. Romanii, dupa atatia ani de chin, de jale, au dreptul la fericire. Si va asigur ca in urmatorii patru ani, pana in 2018, vom reface Romania dodoloata si poporul roman va deveni un popor fericit", a declarat Gheorghe Funar, intr-un interviu pentru Agerpres.

In opinia sa, principalul rol al sefului statului este acela "sa actioneze impreuna cu poporul roman pentru ca poporul sa ajunga sa traiasca fericit".

Gheorghe Funar - Ce promite

Presedintele va forma Guvernul

De asemenea, Funar spune ca este nevoie de republica prezidentiala, "cu atributii mai clare in plan executiv pentru presedinte decat e acum".

"Presedintele Romaniei va forma Guvernul, el desemneaza premierul, el desemneaza ministrii, Guvernul raspunde numai in fata presedintelui tarii, nu a Parlamentului. Parlamentul sa se ocupe de atributia sa principala, de legiferare", a argumentat fostul lider PRM.

Gheorghe Funar propune ca tara sa fie condusa de popor prin referendumuri nationale

In ceea ce ii priveste pe senatori si deputati, Funar propune ca "cine migreaza la alt partid dintre parlamentari isi incheie mandatul, cine lipseste mai mult de trei zile intr-un mandat, nemotivat, isi incheie mandatul la a patra absenta".

De asemenea, el propune sa dispara toate imunitatile, astfel incat DNA sa isi poata face datoria.

"Trebuie sa stopam dictatura partidelor politice"

Intrebat ce l-a determinat sa candideze, Gheorghe Funar a raspuns ca a fost nevoit sa se inscrie in aceasta competitie pentru ca "poporul roman si Romania au ajuns la o mare rascruce".

"In cazul in care nu ne desteptam si nu punem piciorul in prag si nu stopam dictatura partidelor politice impotriva poporului roman, va fi vai si amar de neamul romanesc si de Romania in anii care vin", a argumentat fostul primar al Clujului.

In ceea ce priveste viitorul sef al Guvernului, Funar a anuntat ca are deja persoana cea mai potrivita pentru functia de prim ministru, anume pe dr. Constantin Cojocaru, "cel care a condus echipa valoroasa de specialisti" care au facut propunerile pentru viitoarea Constitutie a Romaniei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Gheorghe Funar candidat alegeri prezidentiale, #Funar modificarea Constitutiei, #Funar despre viitorul premier , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014
Comentarii
Poza turad
turad
rank 5
Mai propun ca drept constitutional: