Funar: UDMR si Ungaria au o politica diabolica ce vizeaza autonomia Ardealului

Vineri, 02 August 2013, ora 18:39 2633 citiri
Foto: Romania Tv

Presedintele PRM, Gheorghe Funar, ii cere premierului Victor Ponta faca demersuri la Parlamentul European pentru incetarea mandatului europarlamentarului Laszlo Tokes.

"PRM cere Guvernului si premierului Victor Ponta sa actioneze fata de declaratiile europarlamentarului Laszlo Tokes, legate de protectoratul Ungariei asupra Transilvaniei, facute la Universitatea de Vara de la Tusnad, sa prezinte Parlamentului European actiunile antiromanesti ale acestuia si sa ceara Parlamentului European adoptarea unei hotarari privind incetarea mandatului acestuia de reprezentant al Romaniei la PE. Acest demers se impune cat mai curand.

De asemenea, Guvernul Ponta ar trebui sa se adreseze Tribunalului municipiului Bucuresti pentru a scoate UDMR in afara legii. UDMR este o organizatie care a incalcat de mai multe ori Constitutia, iar scoaterea in afara legii a UDMR ar fi un lucru absolut necesar pentru viata politica romaneasca si ar fi un motiv de bucurie pentru romanii din Ardeal", a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, Gheorghe Funar.

Funar: Gata cu dictatura in PRM! Parlamentare si prezidentiale in 2013 - Interviu

El a mai spus ca UDMR si Ungaria au "o politica diabolica" ce vizeaza autonomia Ardealului.

"Este o politica diabolica a UDMR si Ungariei care vizeaza gasirea unor false argumente pentru viitorul diktat de la Bruxelles, anul viitor, in urma caruia Ardealul va deveni autonom. Pana anul viitor, 50% dintre locuitorii Ardealului vor dovedi ca au cetatenia Ungariei si peste 50% dintre proprietatile din Ardeal, obtinute ilegal, vor apartine maghiarilor", a mentionat Gheorghe Funar

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News