Funar: Planul secret al Ungariei pentru Ardeal

Autor: Ana Ilie
Luni, 12 August 2013, ora 20:29 9547 citiri
Foto: Arhiva

Noul sef al PRM, Gheorghe Funar, anunta ca Ungaria pregateste anexarea Ardealului.

Potrivit lui Funar, planul secret al Budapestei ar urma sa se puna in aplicare anul viitor, la Bruxelles. "Reactia lui Basescu este extrem de palida fata de planul de anexare al Ardealului de catre Ungaria", a explicat Funar, luni seara, la B1Tv.

Funar a continuat sustinand ca "pentru la anul este pregatit acest plan secret, Dictatul de la Bruxelles".

Seful PRM are si doua dovezi in sprijinul afirmatiilor sale, cetateniile ungare acordate romanilor si improprietaririle cu imobile in Ardeal.

"Am doua dovezi: acordarea dublei cetatenii la romanii get beget, in mod gratuit, intr-o luna de zile. Pana la anul va ajunge la peste 5 milioane de cetateni romani, urmand ca Ungaria sa ceara la Bruxelles autodeterminare. In al doilea rand, improprietarirea cu imobile, Ungaria si ungurii au obtinut in Ardeal imobile de peste 100 milioane de euro", a aratat Funar.

Funar a criticat, cu o zi inainte, lipsa de reactie a autoritatilor romane fata de declaratiile facute de liderului partidului maghiar Jobbik la Joseni, despre necesitatea obtinerii autonomiei Tinutului Secuiesc, si a precizat ca va sesiza Parchetul.

Funar va sesiza Parchetul in legatura cu declaratiile sefului Jobbik

"Sunt multe ilegalitatile pe care le-a facut Gabor Vona, incepand cu incalcarea Constitutiei si terminand cu infractiuni din Codul penal impotriva statului roman. Procurorii trebuie sa-si faca datoria.

In timp ce se deruleaza asemenea manifestari anti-romanesti, procurorii cerceteaza spaga de 100 de lei pentru aflarea subiectelor la Bac sau mita de 200 de lei pentru a mitui o comisie de examen la un liceu din Bacau. Altii, vin din Ungaria si fac apel la actiuni rapide si in forta pentru dezmembrarea Romaniei si nu se cerceteaza nimic", a avertizat Funar.

Presedintele partidului extremist ungar Jobbik, Vona Gabor, prezent la tabara de vara a Tineretului Maghiar din Ardeal (EMI), a anuntat ca formatiunea sa nu va renunta la lupta pentru anularea Tratatului de la Trianon, care a consfintit granitele Romaniei de astazi.

"Guvernul ungar nu a adus in discutie la nivel international problema Trianonului si a autonomiei Tinutului Secuiesc. Nu vom renunta la scopul nostru, ca toti maghiarii sa traiasca intr-o singura patrie. Daca interesul maghiar poate fi atins doar prin asumarea unor conflicte, atunci acestea trebuie asumate", a spus Vona in cadrul discursului sau de la Borzon, judetul Harghita.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News