Funar: Gata cu dictatura in PRM! Parlamentare si prezidentiale in 2013 - Interviu

Luni, 29 Iulie 2013, ora 14:00
4995 citiri
Funar: Gata cu dictatura in PRM! Parlamentare si prezidentiale in 2013 - Interviu
Foto: Ziarul Unirea

Noul presedinte al PRM, Gheorghe Funar, afirma ca s-a terminat dictatura in partid, odata cu excluderea lui Corneliu Vadim Tudor, care a refuzat sa fie presedinte de onoare si candidat la europarlamentare.

Fostul primar al Clujului, dar si dublu candidat la prezidentiale crede ca vor avea loc alegeri parlamentare si prezidentiale anticipate, chiar in anul 2013. Totodata, Funar spune, intr-un inteviu acordat Ziare.com ca UDMR pune la cale "dezmembrarea teritoriala a Romaniei".

De ce a fost exclus Corneliu Vadim Tudor din PRM, pana la urma? Avea totusi 22 de ani in fruntea partidului.

Daca dansul s-a straduit sa ajunga in aceasta situatie, Congresul doar a constatat incalcarea grava a multora dintre prevederile statutului PRM, si pentru politica pe care a dus-o, mai ales in ultimii doi ani de distrugere a partidului, s-a luat aceasta decizie aspra, ultima prevazuta in statut, de excludere din partid.

Mie mi-a parut rau ca a ajuns in aceasta situatie. Colegii din foarte multe filiale si din Biroul Permanent au vrut in urma cu cateva luni sa-l excluda pe fostul presedinte, eu le-am spus ca nu e bine si trebuie sa cautam solutii amiabile pentru ca partidul sa poata renaste pe scena politica. Si i s-a propus fostului presedinte sa accepte ca la Congresul Extraordinar de la Alba Iulia sa devina presedinte de onoare sau presedinte fondator al partidului - dar am aflat ca e alt neadevar aici, ca nu Vadim Tudor este fondator al PRM, cum ii pacaleste pe romani in continuare, ci regretatul mare patriot si istoric Mircea Musat a fost fondatorul PRM.

S-a straduit sa distruga partidul, asa a primit ordin de la stapanii lui ca a venit momentul sa distruga partidul, dupa ce l-a tinut 22 de ani in opozitie. Si a vrut sa ramana in continuare presedinte, probabil sa-l mai tina inca 10-15 ani in opozitie, ca sa dispara complet PRM.

De ce nu a acceptat functia de presedinte de onoare?

I s-a propus de catre colegi sa accept si la anul sa fie candidat pe prima pozitie pe lista PRM la alegerile europarlamentare. N-a acceptat aceste doua propuneri si s-a straduit in continuare sa distruga partidul, sa excluda din partid multi presedinti alesi de organizatii, unii cu 5 ani, 10-12 ani vechime, alesi statutar de catre colegi in aceste functii de presedinte de filiala. I-a dat afara pe altii pe criterii de batranete, pe mine am aflat ca m-a exclus pentru ca nu m-a vazut zambind suficient pe ecranele televizoarelor.

A dizolvat nestatutar si ilegal filiala Bistrita-Nasaud samd, tot felul de abateri la grave de la statut care au condus intr-un final la aceasta decizie adoptata cu doar patru voturi impotriva si trei abtineri la Congresul de la Alba Iulia.

Vadim Tudor, exclus din PRM. Funar este noul presedinte (Video)

Cei care au votat impotriva excluderii vor avea de suferit?

Nu, s-a terminat cu dictatura in PRM si domneste democratia. Acestea au fost opiniile colegilor nostri, au fost consemnate, s-a tinut seama de ele.

Este de asteptat ca PRM sa creasca in sondaje, odata cu excluderea lui Vadim Tudor?

Cu siguranta, nu numai in sondaje, va creste in increderea populatiei si ne vom reorganiza rapid in toata tara, in toate structurile teritoriale si vom reveni in forta pe scena politica romaneasca si ne vom bate ca sa intram nu numai in viitorul Parlament, ci si la guvernarea tarii.

Ce sanse are PRM la europarlamentare?

Vom cauta sa obtinem un numar mai mare de europarlamentari decat la alegerile precedente. Fata de trei alesi data trecuta, am discutat cu colegii alesi in conducerea partidului si ne propunem sa ne batem pentru cel putin cinci posturi de europarlamentari.

Veti candida la alegerile prezidentiale?

PRM va avea in mod sigur un candidat cu sanse reale sa intre in finala la alegerile prezidentiale. Eu nu mi-am pus problema sa candidez, dar sunt interesat ca PRM sa aiba un candidat valoros si care sa se bucure de increderea romanilor.

Eu am experienta a doua curse prezidentiale, am facut o cursa formidabila in 1992, cand m-am clasat pe locul trei. Nu ma preocupa postul asta si functia asta extrem de grea de presedinte al Romaniei si mai ales in momente ca acestea. Dar avem in PRM oameni foarte buni, altii s-au anuntat ca vor veni in PRM si vom avea de unde alege.

Sunt oameni de mare valoare, pe masura ce vor intra in partid ii vom anunta, n-as vrea sa fac deservicii sau altii sa-i lamureasca sa mai stea pe tusa.

Ce urmeaza pentru Corneliu Vadim Tudor, odata ce a fost exclus din partid?

Nu stiu ce va face, probabil ca va materializa ideea pe care a lansat-o, ca infiinteaza un nou partid, Partidul Anti Mafie. II dorim succes.

E posibil sa se intoarca vreodata in PRM?

Solicitare poate face, dar urmeaza sa fie analizata si, cel putin dupa modul in care s-a manifestat zilele trecute, cu tot felul de invective la adresa colegilor, a participantilor la congresul de la Alba Iulia, la etichetarile la care a recurs dupa ce si-a batut joc de sute de romani, dovedind ca nu are cei sapte ani de acasa sau i-a facut fara folos, ma indoiesc ca va fi acceptat in partid. Dar cerere poate face.

Oricum, are timp sa-si pregateasca bagajele si sa paraseasca sediul partidului si de asemenea sa se pregateasca pentru predarea gestiunii catre noua conducere a partidului si sa achite uriasele datorii pe care le-a facut impreuna cu apropiatii lui la sediul central din Bucuresti. Dupa ce isi plateste datoriile, probabil ca se apuca de infiintarea altui partid.

Cu cine isi doreste sa ajunga PRM la guvernare, cu ce forta politica, cu ce partid?

Noi suntem deschisi colaborarii cu oricare partid politic romanesc, mai putin cu UDMR, care nu e partid politic si care actioneaza pentru dezmembrarea teritoriala a Romaniei. Au fost evidente si declaratiile de zilele trecute facute la universitatea de vara de la Tusnad, unde s-a mutat Guvernul Ungariei, iar cei ce se afla in conducerea Romaniei s-au ascuns la umbra si s-au facut ca nu aud, nu vad, nu stiu ce pun la cale ungurii respectiv - dezmembrarea teritoriala a Romaniei, asa cum inaintea dictatului pregatit pentru anul viitor, la Bruxelles, in urma caruia intreg Ardealul sa fie alipit Ungariei, au venit cu ideea de protectorat pana atunci, ca sa se obisnuiasca romanii cu umbrela ungureasca.

Rascoala in PRM: Liderii de filiale l-au dat jos pe Vadim (Video)

Noi, cei alesi in conducerea PRM, avem aceasta disponibilitate pentru dialog. Cat a fost Vadim presedinte al PRM, toti liderii de partide politice au refuzat sa stea de vorba cu el, dupa ce i-a bagat pe toti in troaca cu laturi. N-a scapat nimeni, n-au scapat presedintii Romaniei, n-au scapat premierii, n-au scapat ministrii, n-au scapat nici patriarhii Romaniei, nici mitropoliti, nici episcopi. El zice ca e Vadim Tudor si are dreptul sa se pronunte cum vrea si cu orice cuvinte spurcate la adresa oricaruia dintre cetatenii Romaniei, indiferent de varsta, de functie, de sex samd. E un exemplu nedemn de urmat de catre alti romani. Dar dansul fiind alogen, eu ii inteleg manifestarile. Alogenii astia ne considera pe noi, romanii, animale si ne trateaza ca atare. A venit vremea sa ii punem acolo unde le este locul.

Pana la o eventuala guvernare mai sunt totusi trei ani, pentru ca alegeri vor fi de-abia peste trei ani...

Asa ziceti dumneavoastra. Eu sunt convins ca vom ajunge la alegeri anticipate si m-as bucura sa fie anul acesta - si parlamentare si prezidentiale. La romani le-a ajuns cutitul la os si vor iesi in strada, in mod pasnic si cred ca se vor retrage din strada abia dupa ce pleaca de la Putere cei care au jefuit tara si au batjocorit poporul roman 24 de ani. Eu am convingerea ca anul acesta vom avea alegeri anticipate.

Noi avem o imagine, din pacate cam sifonata de fostul presedinte Vadim, dar ii vom convinge pe romani sa voteze cu PRM la apropiatele alegeri.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Gheorghe Funar presedinte PRM, #Funar Vadim exclus PRM, #Vadim Tudor exclus PRM, #Funar alegeri europarlamentare , #PRM