Suceava: Consilierii judeteni USL demisioneaza, nemultumiti de Flutur

Joi, 26 Aprilie 2012, ora 22:53
2440 citiri
Suceava: Consilierii judeteni USL demisioneaza, nemultumiti de Flutur
Foto: news-bucovina.ro

Cei 18 consilierii judeteni USL din Suceava au anuntat, joi, ca demisioneaza din functii, in semn de protest fata de lipsa de corectitudine de care a dat dovada presedintele institutiei, Gheorghe Flutur, acesta aratandu-se surprins mai ales ca a existat o colaborare buna timpul mandatului.

Liderul grupului consilierilor judeteni suceveni PSD, Gheorghe Iacob, a declarat, la finalul sedintei de joi a Consiliului Judetean Suceava, ca grupul de consilieri social-democrati a decis sa nu mai participe la sedintele acestui for pana la sfarsitul mandatului, precizand ca demisia consilierilor social-democrati este legata de lipsa de corectitudine a presedintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

El a aratat ca, desi consilierii PSD au depus nenumarate amendamente la proiectele de hotarare, au fost adoptate foarte putine, "cat sa numeri pe degetele de la o mana" si ca majoritatea PDL nu a tinut cont de parerea Opozitiei.

"Am fost o prezenta decorativa", a spus Iacob, care a mentionat ca interesul pentru intreaga comunitate a judetului Suceava a fost demonstrat prin modul in care conducerea PDL a CJ Suceava a tratat localitatile cu primari PNL si PSD.

"Nu mai are rost sa participam la astfel de sedinte", a spus consilierul judetean, care i-a reprosat lui Flutur ca nici macar de complezenta nu a luat in calcul propunerile Opozitiei pe parcursul mandatului sau.

La randul sau, liderul grupului PNL din CJ Suceava, Brandusel Nichitean, a spus ca si consilierii PNL au aceeasi pozitie si a anuntat ca nici liberalii nu vor mai participa, in acest mandat, la sedintele CJ Suceava.

Presedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, le-a spus consilierilor Opozitiei ca decizia lor este surprinzatoare, mai ales ca "atat cu bune cat si cu rele" au fost discutate in CJ Suceava problemele judetului.

El le-a multumit consilierilor judeteni din Opozitie pentru ca impreuna au gasit solutii pentru multe probleme, cum ar fi situatia in care erau de refacut case dupa inundatii, sau de oferit ajutoare.

Flutur a subliniat ca au fost putine momente cand majoritatea si Opozitia s-au aflat pe pozitii divergente in acest mandat si le-a multumit pentru coerenta si pentru ca cea mai mare parte a hotararilor CJ Suceava au fost adoptate cu larga majoritate sau cu unanimitati.

Ulterior, intr-o conferinta de presa, Gheorghe Flutur a spus ca nu a inteles demersul opozitiei, mai ales ca a mai ramas putin din acest mandat.

"E un fel de greva judeteana, o copie a grevei parlamentare. Cred ca unii dintre ei sunt suparati ca nu mai sunt pe liste", a spus Flutur.

El a mai aratat ca opozitia poate fi nemultumita, dar ca pana acum, in cea mai mare parte, conducerea CJ Suceava a raspuns asteptarilor comunitatilor locale si s-au facut eforturi uriase sa fie ajutati oamenii.

In Consilul Judetean Suceava sunt 36 de consilieri judeteni, din care 18 PDL, 14 PSD si 4 PNL. CJ Suceava functiona cu majoritate PDL intrucat la cele 18 voturi ale consilierilor judeteni se adauga si votul presedintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur (PDL).

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#demisii consilieri USL Suceava, #consilieri USL nemultumiti Flutur , #Consiliul Judetean Suceava