Fotografia trimisa de seful Garzii de Mediu Suceava unui cunoscut activist de mediu. Poza este insotita de mesajul "Te iubesc!"

Marti, 06 Iulie 2021, ora 14:13
9790 citiri
Fotografia trimisa de seful Garzii de Mediu Suceava unui cunoscut activist de mediu. Poza este insotita de mesajul "Te iubesc!"
Mihai Gasparel, in fotografia pe care i-a trimis-o activistului de mediu Tiberiu Bosutar FOTO Facebook/ Legea Codrului

Tiberiu Bosutar, unul dintre cei mai cunoscuti activisti de mediu din Romania, a facut publica o imagine primita pe WhatsApp de la Mihai Gasparel, inspectorul-sef de la Garda Forestiera Suceava.

Bosutar a prezentat imaginile in timpul unui Live pe Facebook, in care a vorbit despre taierile masive ilegale de lemn.

Cu aceasta ocazie, activistul a pomenit despre proaspat infiintata Garda Forestiera Nationala, o institutie dubioasa care ar urma sa supravegheze garzile forestiere din fiecare judet.

Garda Forestiera Nationala a fost aprobata printr-o ordonanta de guvern emisa pe 30 iunie 2021. Conducerea va fi asigurata de un inspector general cu rang de secretar de stat.

Mai multe surse arata ca in carti pentru sefia noii institutii este Mihai Gasparel, actual sef al Garzii Forestiere Suceava.

Gasparel, unul dintre cei mai longevivi functionari publici romani din sectorul forestier, a fost asociat de-a lungul cu mai multe scandaluri legate de furtul de lemn din padurile Bucovinei.

Activistii de mediu locali au acuzat chiar ca masini ale Garzii de Mediu Suceava au fost folosite pentru transporturi ilegale de lemn ale unor potentati locali din industrie.

Gasparel este finul lui Gheorghe Flutur, presedintele Consiliului Judetean Suceava, privit ca un protector al sefului de Garda de Mediu. Baronul local liberal de Suceava este cel care l-ar fi propulsat pe protejatul sau spre sefia Garzii de Mediu Nationale.

Bosutar prezinta mai multe conversatii pe care le-au avut cu Gasparel de-a lungul timpului, in care-i sesiza furturi de lemn si care n-au condus la niciun rezultat.

Printre altele, activistul a prezentat si o fotografie primita de la Mihai Gasparel, in care acesta apare intins la soare.

Momentul apare in filmul de mai jos la minutul 17:

Mesajul este insotit de mesajul "Te iubesc!". Bosutar admite ca este posibil sa fi fost destinatarul gresit al respectivului mesaj.

Ulterior publicarii articolului, Garda de Mediu Suceava a remis un drept la replica in care precizeaza:

"Domnul T. Bosutar, a dat publicitatii un fragment din conversatia purtata cu inspectorul sef al Garzii Forestiere Suceava, in luna august 2017 prin intermediul unei retele de socializare, avand cunostinta de faptul ca mesajele transmise de inspectorul sef al Garzii Forestiere Suceava, ce fac obiectul articolului de presa, erau eronat postate in conversatia dintre cei doi, acestea fiind de fapt adresate sotiei inspectorului sef. Deschiderea si modul prietenesc prin care inspectorul sef a incercat sa-si scuze greseala de a posta aspecte ce privesc spatiul personal al acestuia, fac obiectul unei campanii purtate in spatiul public menite sa discrediteze persoana acestuia. Acestea sunt scoase din context si interpretate tendentios cu scopul de a compromite prin orice mijloace persoana domnului Mihai Gasparel. Din pacate, aceste campanii de compromitere publica a unor functionari publici, folosind aspecte din viata privata, fara niciun alt argument care sa priveasca capacitatea si pregatirea profesionala, au devenit principala metoda prin care buna credinta a societatii civile este indusa in eroare".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#mihai gasparel, #Gheorghe Flutur, #tiberiu bosutar, #legea codrului, #poza mihai gasparel , #stiri Gheorghe Flutur