Pelerinul Flutur da lectii de turism

Sambata, 13 August 2011, ora 11:52
1328 citiri
Pelerinul Flutur da lectii de turism
Foto: Arhiva (RTV)

Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat presei, vineri, la Poiana Micului, ca este nemultumit de faptul ca proprietarii de pensiuni din judet nu se implica suficient in promovarea traseelor turistice prin organizarea unor programe atractive si inedite pentru oaspetii pe care ii primesc, limitandu-se doar la a oferi cazare si masa.

In opinia lui Flutur, unitatile de cazare sucevene nu ar trebui sa ofere doar o camera cu televizor si, eventual, un jacuzzi, ci ar trebui sa le pregateasca oaspetilor actiuni prin care sa-i atraga.

"Cine merge in Grecia sau in alta parte stie bine ca orice deal este numit munte, iar pe el se improvizeaza un traseu turistic. Ori noi avem trasee turistice extraordinare care trebuie frecventate de cei de la pensiunile turistice. Ei trebuie sa-si ia grupul de musafiri si sa mearga pe traseele turistice din judet, iar acest lucru trebuie sa faca parte din oferta lor turistica", a spus Flutur, adaugand ca, in zilele urmatoare, turisti din Austria, Cehia sau Polonia au anuntat ca vor sa parcurga pe jos traseul de la Poiana Micului la Sucevita.

"Ma bucur ca suntem printre primii pelerini pe acest traseu. Insa in zilele viitoare se anunta multi alti pelerini care vor veni pe aici si vreau sa spun ca noi trebuie sa ne gandim la circuite turistice integrate, atat cu trenul de epoca, cu masina, cu bicicleta sau pe jos, iar Bucovina ofera o diversitate foarte mare de posibilitati pentru turism", a spus presedintele CJ Suceava.

Gheorghe Flutur, insotit de directorii mai multor institutii deconcentrate sucevene, s-a transformat, vineri, pentru o zi, in pelerin, in cadrul programului turistic 'Pelerin in Bucovina'.

Cateva zeci de directori sau reprezentanti din conducerile unor institutii din judet au parcurs pe jos un traseu de aproximativ patru kilometri, traversand Obcina Mare, dinspre Poiana Micului spre Sucevita.

Pelerinajul a avut ca punct de plecare 'Casa Pelerinului' din Gura Humorului, dupa care grupul de sefi de institutii s-a deplasat la Manastirea Humorului, acolo unde au vizitat manastirea.

Pe traseu, pelerinii s-au oprit pe malul paraului Humor si au repopulat apa cu aproximativ o mie de pastravi.

Flutur, initiatorul acestei actiuni, a spus ca apele de munte sunt destul de slab populate cu pastrav si este important sa se incurajeze cei care au crescatorii de pastravi sa doneze puiet pentru repopularea apelor de munte. Paraul Humor nu a mai fost repopulat cu pastrav de 25 de ani.

Traseul final, prin padure, traversand platoul Obcinei si apoi pe cursul paraului "La Larice", a oferit un peisaj de o rara frumusete care i-a facut pe pelerinii putin experimentati in calatorii pedestre montane sa uite dificultatea urcusului si coborasului.

Flutur a spus ca intentioneaza sa reia pelerinajul si pentru directorii de institutii care nu au fost prezenti la actiunea de vineri, ce ar putea reprezenta un test pentru acestia.

"Ma gandesc ca ar trebui sa vina si cei care sunt acum in concediu. Ar fi primul test. Daca pot sau nu sa mearga mai departe, pentru ca se anunta o perioada grea si atunci poti sa dai testul pe drumul pelerinilor, mai ales ca unii dintre ei vor veni din concedii si vom mai repeta acest pelerinaj", a spus Flutur.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Flutur turism Suceava, #pensiuni Suceava Flutur, #Flutur Pelerin in Bucovina , #PDL