Pachete turistice comune in Suceava, Moldova si Ucraina, pentru Sarbatorile de Iarna

Joi, 30 Septembrie 2010, ora 16:48 957 citiri

Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, a propus membrilor Euroregiunii Prutul de Sus sa promoveze impreuna pachete turistice comune in perioada sarbatorilor de iarna, care sa cuprinda judetele Suceava si Botosani, regiunile Cernauti si Ivano - Frankivsk din Ucraina si mai multe raioane din nordul Republicii Moldova.

Flutur a spus ca proiectul s-ar putea intitula "Sarbatorile de iarna pe stil nou si pe stil vechi", informeaza Monitorul de Suceava.

"Avand in vedere ca noi aici, in judetul Suceava si in Botosani, sarbatorim in majoritate sarbatorile de iarna pe stil nou, iar in Ucraina si Republica Moldova sarbatorile de iarna sunt pe stil vechi, putem sa facem pachete pentru oferte turistice pentru a acoperi pensiunile turistice in cele doua perioade. Si aici, in Romania, pentru persoanele din cele doua tari, dar si ai nostri sa mearga, daca doresc, sa petreaca sarbatorile pe stil vechi in Ucraina sau Republica Moldova", a spus Flutur.

Presedintele Consiliului Judetean Vrancea a precizat ca tot in cadrul sedintei Euroregiunii Prutul de Sus a propus autoritatilor locale din Republica Moldova si Ucraina sa promoveze in randul populatiei din zonele pe care le reprezinta oportunitatile de a investi in productia de biomasa.

"Proprietarii de terenuri pot fi incurajati sa investeasca astfel incat sa asigure materia prima din care sa se produca motorina si benzina din bioetanol si biodieselul din rapita si porumb. O alta oportunitate ar fi impadurirea unor terenuri, iar din lemnul tocat sa se produca acei peleti care sunt sursa de incalzire a populatiei din zona noastra", a mai precizat Gheorghe Flutur.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News