Intabularea terenurilor agricole ar putea deveni gratuita

Luni, 28 Martie 2011, ora 22:00 3943 citiri

Intabularea terenurilor agricole ar putea fi facuta cu bani de la bugetul de stat, ca masura pentru stimularea productivitatii.

Ministrii Agriculturii si Administratiei si Internelor au termen o saptamana pentru a prezinta sefilor de partid un calendar cu pasii care trebuie facuti pentru intabularea si cadastrarea terenurilor in mod gratuit, informeaza Capital.

"Am discutat despre cadastru, una dintre problemele de baza. Saptamana viitoare, ministrul de Interne si ministrul Agriculturii au primit sarcina sa prezinte o strategie, pasii care trebuie facuti pentru ca intabularea terenurilor si cadastrarea terenurilor in Romania sa se suporte din fonduri de la bugetul de stat sau din alte fonduri externe. Exista un proiect cu Banca Mondiala, dar nu este suficient.

Noi socotim ca principala cauza a faramitarii terenurilor si a unei organizari precare a agriculturii este birocratia in domeniul intabularii si a cadastrului. Accelerarea intabularii gratuite in Cartea Funciara a terenurilor este o tema pe care am discutat-o si pentru care cei doi ministri au primit sarcina sa vina cu un calendar foarte exact", a spus vicepresedintele PDL, Gheorghe Flutur, dupa sedinta conducerii centrale a PDL.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News