Guvernul Boc pregateste fonduri pentru infrastructura rurala

Luni, 20 Iulie 2009, ora 15:34 819 citiri
Foto: Arhiva

Guvernul Boc a pregatit un proiect prin care va finanta din bani proprii proiectele elaborate de administratiile locale care vor fi respinse de la finantarea cu fonduri europene.

"Suntem in 20 iulie si am discutat despre proiectele pentru dezvoltarea satului romanesc. Primariile trebuie sa depuna proiecte de finantare pana pe data de 30 iulie. Pentru aceste vor fi alocate fonduri de 700 de milioane de euro. Insa acolo unde proiectele nu vor fi considerate eligibile premierul Boc vrea sa faca o lista nationala pentru declansarea unui program de finantare din resurse proprii sau sa gasim finantari interne", a precizat Gheorghe Flutur.

Democrat liberalul a precizat ca satele romanesti au nevoie urgenta de infrastructura rurala, cum ar fi apa, canalizarea, constuctia de scoli si gradinite.

Guvernul Boc a mai anuntat ca va dezvolta un proiect pentru zece judete din Romania in care sunt incluse orasele care au sub 50.000 de locuitori.

"Vrem sa dezvoltam un proiect de dezvoltare pentru orasele mici. Perspectiva de investitii in orasele mici este foarte mica de aceea vom dezvolta un program de finantare", a mai precizat Flutur.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News