Gheorghe Flutur, pus președinte interimar al PNL. Ce funcție îi revine lui Lucian Bode

Duminica, 03 Aprilie 2022, ora 11:29 7187 citiri
Biroului Politic Naţional al PNL l-a validat pe Gheorghe Flutur pentru a-l înlocui temporar pe Cîțu. FOTO: Youtube.com

Gheorghe Flutur a fost validat de către liberali, în şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL, pentru preluarea interimară a funcţie de preşedinte, iar Lucian Bode va fi secretar general interimar al formaţiunii, potrivit unor surse politice.

La şedinţă au participat 55 de liberali din 79, majoritatea votând pentru aceste două opţiuni, au mai spus sursele citate. Totuşi a existat şi o abţinere, din dorinţa de păstrare a democraţiei în partid, au adăugat sursele citate.

Consiliul Naţional al PNL urmează să se întrunească de la ora 12.00, la Parlament, pentru a convoca Congresul extraordinar al partidului în data de 10 aprilie.

Florin Cîţu şi-a înregistrat, sâmbătă, demisia din funcţia de preşedinte al partidului, deoarece colegii nu au participat la şedinţa BEx al PNL.

„Aş fi vrut să îmi prezint demisia în faţa colegilor mei. Nu s-a putut, doar am înregistrat-o la partid”, a afirmat Cîţu, sâmbătă, la sediul formaţiunii.

La şedinţa de Birou Executiv convocată de Florin Cîţu au fost prezenţi doar Dan Vîlceanu, Theodor Stolojan şi Cristian Băcanu.

Dan Vîlceanu a anunţat, sâmbătă, că va discuta zilele următoare cu premierul Nicolae Ciucă pentru a îşi înainta demisia din funcţia de ministru al Investiţiilor sau Proiectelor Europene. El a adăugat că nu mai poate fi vorba de încredere în interiorul echipei guvernamentale.

Secretarul general al PNL a anunţat, încă de vineri, că sâmbătă, la şedinţa Biroului Executiv al PNL, că va demisiona din funcţia de secretar general al partidului şi a precizat că nu vrea să participe la un asemenea bâlci.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News