Gheorghe Flutur aduce si in acest an Lumina Sfanta de la Ierusalim

Vineri, 13 Aprilie 2012, ora 09:55
3164 citiri
Gheorghe Flutur aduce si in acest an Lumina Sfanta de la Ierusalim
Foto: Arhiva

Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, a plecat la Ierusalim, pentru al patrulea an consecutiv, pentru a aduce Lumina de la Sfantul Mormant, el facand parte din delegatia oficiala a Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Romane.

Gheorghe Flutur face parte, ca mirean, din delegatia Patriarhiei BOR care va aduce Lumina Sfanta de la Ierusalim.

Delegatia, formata din sase persoane, condusa de Varsanufie Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, a plecat vineri dimineata cu un avion spre Israel.

Lumina Sfanta va ajunge pe Aeroportul din Suceava sambata seara, urmand ca aceasta sa fie impartita preotilor din judet.

Lumina de la Sfantul Mormant va fi preluata cu un felinar special, lampa lui Davy, iar la Aeroportul din Suceava un sobor de preoti va oficia o scurta slujba, urmand ca apoi Lumina Sfanta sa fie impartita preotilor din judet care o vor duce in parohiile lor, unde o vor oferi credinciosilor in cadrul slujbei de Inviere.

Preasfintitul Parinte Varsanufie Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, va aduce cu un avion special, sambata seara, lumina sfanta de la biserica Sfantului Mormant din Ierusalim, a informat Patriarhia BOR intr-un comunicat.

Lumina sfanta va fi oferita la slujba de Inviere (ora 24.00) de catre Preafericitul Parinte Patriarh Daniel clerului si credinciosilor prezenti la Catedrala patriarhala.

Protoieriile din Arhiepiscopia Bucurestilor si alte eparhii ale Patriarhiei Romane sunt invitate sa trimita delegati la Aeroportul International Henri Coanda in 14 aprilie 2012, in jurul orei 18.30, pentru a primi Lumina Sfanta de la Ierusalim si a o oferi preotilor si credinciosilor.

De la Aeroportul International Henri Coanda, avionul special va duce lumina sfanta la Suceava, Cluj-Napoca, Satu-Mare si pentru clerul si credinciosii din nordul tarii.

Reprezentantii eparhiilor Patriarhiei Romane din nordul tarii sunt asteptati la aeroporturile din Suceava (in jurul orei 19.30), Cluj-Napoca (in jurul orei 20.30) si Satu-Mare (in jurul orei 21.30).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Flutur Lumina Sfanta Iereusalim, #Gheorghe Flutur Ierusalim Paste, #Flutur aduce Lumina Sfanta , #Consiliul Judetean Suceava