Flutur: Vrem ca bugetul sa fie votat pana pe 14 ianuarie

Luni, 28 Decembrie 2009, ora 13:01 691 citiri

Vicepresedintele PD-L, Gheorghe Flutur, a declarat luni ca au stabilit ca pana pe data de 5 ianuarie sa fie acceptate amendamentele pentru proiectul de buget pe 2010, iar in perioada 12 - 14 ianurie acesta sa fie votat in Parlament.

"PD-L a luat in discutie un program accelerat pentru buget, deoarece dorinta noastra este ca bugetul de stat sa fie votat in prima jumatate a lunii ianuarie. Pana pe data de 5 ianuarie se vor depune amendamentele si interesul este ca votul final sa fie intre 12 - 14 ianuarie si pe 15 sa avem buget. Vrem asta avand in vedere ca FMI vine din nou in Romania", a precizat vicepresedintele PD-L.

Gheorghe Flutur a precizat ca PD-L vrea sa se achite de angajamentele financiare pe care le are Romania, dar sa rezolve si si nevoia de buget pentru administratiile locale.

"Ca prioritate avem acordarea la timp a pensiilor si salariilor inclusiv pensia sociala minima garantata. Ne intereseaza si celelalte obligatii. PD-L a luat in calcul acest calendar accelerat si avem incredere ca acest lucru se va infaptui.

S-a mai trecut in revista si agenda guvernamentala, pregatirea si interventia in caz de urgenta cum ar fi deszapeziri si inundatii. Am mai discutat si despre absorbtia accelerata de fonduri europene urgente care trebuie sa aiba loc in 2010", a mai mentionat Flutur.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News