Flutur va merge la Ierusalim sa aduca Lumina Sfanta de Paste

Joi, 25 Februarie 2010, ora 15:40 1607 citiri
Foto: Arhiva

Presedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, va face parte, cu binecuvantarea PF Daniel, din delegatia Patriarhiei Romane care de Paste va participa la slujba de Inviere de la Ierusalim si va aduce pentru credinciosi din tara Lumina Sfanta de la Biserica Sfantului Mormant de la Ierusalim.

Flutur a anuntat, joi, in conferinta de presa, ca a primit binecuvantarea scrisa din partea PF Daniel pentru a face parte din delegatia Patriarhiei.

"Am primit o binecuvantare in scris din partea Patriarhului Daniel pentru a pleca la Ierusalim impreuna cu o delegatie a Patriarhiei Romane, pentru a participa la slujbele de Sfanta Inviere si pentru a aduce Lumina Sfanta", a spus Flutur.

Pastele Ortodox va fi serbat odata cu cel Catolic, pe 4 aprilie

El a mai anuntat ca, in colaborare cu Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor, Consiliul Judetean Suceava va derula programul de promovare a turismului "Paste in Bucovina". La 25 martie, va avea loc Festivalul de cantece religioase de la Fundu Moldovei, iar la 26 martie va fi organizat Festivalul oualor incondeiate la Ciocanesti.

Gheorghe Flutur a fost criticat anul trecut de reprezentantii Patriarhiei, dupa ce parlamentarii PD-L de Suceava au platit costurile aducerii luminii de la Ierusalim, fara a cere binecuvantarea patriarhului Daniel.

Anul trecut, lumina de la Ierusalim a fost adusa in tara cu doua avioane, la Suceava pe banii parlamentarilor PD-L si cu binecuvantarea IPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, si la Bucuresti de catre o delegatie a Patriarhiei Romane.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News