Flutur: Sunt firme meseriase la capitolul contestatii

Joi, 22 Aprilie 2010, ora 22:32 1121 citiri

Presedintele Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord Est, Gheorghe Flutur, a declarat joi, la Vaslui, ca este prioritara modificarea Legii achizitiilor, deoarece se inregistreaza tot mai multe contestatii in cazul licitatiilor pentru lucrarilor publice care intarzie accesarea banilor europeni.

"Sunt probleme cu licitatiile. Pentru alocarea acestor lucrari sunt firme in Romania care si-au dezvoltat foarte bine, departamentul de contestatii, au divizie de contestatii. Daca ii cauti la departamentul de proiectare sau de executie stau subtire, dar au devenit meseriasi in contestatii si hartuiesc si hacuiesc tot timpul alocat lucrarii.

Trece vremea si nu ai putut face lucrarea. Aici la legea achitizitiilor publice trebuie sa se faca odata ordine. Nu poti sa stai la infinit prin justitie si sa pierzi bani europeni", a declarat Gheorge Flutur.

Acesta a precizat ca majoritatea proiectelor derulate prin programele Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord Est sunt pentru lucrari de reconditionare si modernizare a drumurilor.

"Fiecare dintre judete avem si gropi si scuze si pacate. Este enorm de investit in drumuri, cele mai multe proiecte un primar pe drumuri le face, aici este sac fara fund, dar macar sa tina cativa ani", a declarat presedintele ADRNE Gheorghe Flutur.

Primarii municipiilor si presedintii Consiliilor Judetene, din cadrul Regiunii de Dezvoltare NE s-au intalnit, la Vaslui, in cadrul unei sedinte de analiza a activitatii. Regiunea de Dezvoltare NE are atrase cele mai multe fonduri europene, din 2007 si pana in prezent derulandu-se 623 de proiecte in valoare de aproximativ un miliard de euro.

In cadrul italnirii s-a stabilit in unanimitate ca, pentru urmatorul an, ADRNE sa fie condusa de aceeasi echipa, presedintele CJ Suceava, Gheorge Flutur, si de presedintele CJ Vaslui, Vasile Mihalachi.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News