Flutur (PDL) ii raspunde lui Antonescu: Daca vrea eliminarea MCV, sa umble la cauze

Vineri, 01 Februarie 2013, ora 19:11
2918 citiri
Flutur (PDL) ii raspunde lui Antonescu: Daca vrea eliminarea MCV, sa umble la cauze

Secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, a comentat propunerea presedintelui Senatului, Crin Antonescu, de ridicare a Mecanismului de Cooperare si Verificare in justitie pentru Romania, spunand ca asta depinde in primul rand de ce face USL.

"Parerea mea e ca trebuie umblat la cauzele pentru care avem inca MCV, domnul Antonescu are posibilitatea sa umble la cauze, avand o majoritate uriasa in Parlament. Daca se umbla la cauze si le elimina, se poate ridica aceasta monitorizare", a spus Flutur pentru Ziare.com.

Intrebat daca Romania are nevoie de Mecanismul de Cooperare si Verificare, Flutur a raspuns:"Nu e vorba daca ne trebuie, e vorba ca e ceva ce am convenit cu Uniunea Europeana, dar e ceva ce putem sa schimbam, mai ales tinand cont de ce a facut USL legat de imunitate, conflictele de interese sau atitudinea fata de institutii fundamentale ales statului".

Flutur a vorbit si despre faptul ca in raport e criticata o parte a presei pentru hartuirea unor reprezentanti ai justitiei si daca solutia ar fi schimbarea legislatiei in ce priveste mass-media.

"Presa e o putere separata in stat. Politicienii sunt cei care trebuie sa-si schimbe atitudinea, ei sunt cei care ataca institutii fundamentale ale statului. Nu e o solutie sa inaspresti legea presei", s-a mai aratat de parere Flutur.

Antonescu vrea eliminarea MCV si ia apararea ministrilor

Crin Antonescu a afirmat ca inchiderea raportului MCV trebuie sa fie o prioritate pentru Romania, lucru care "nu inseamna sub nicio forma suprimarea raporturilor cu Comisia Europeana, inseamna clarificari si masuri cat de rapid este posibil, ca aceasta procedura sa se incheie". Totodata, presedintele PNL crede ca acest subiect trebuie sa se incheie pentru ca "pare sa devina fara sfarsit si aduce prejudicii Romaniei".

"Romania ramane o tara asupra careia planeaza imaginea de neclaritate, cu privire la lucruri fundamentale cum ar fi statul de drept, independenta puterii judecatoresti, domnia legii", a explicat presedintele Senatului, care a subliniat ca Mecanismul a avut o durata stabilita - de trei ani din momentul aderarii.

"Chiar daca raportul s-a prelungit, nu avem in acest moment o viziune foarte clara a liniei de sosire. Practic, dupa trecerea a trei ani, acest mecanism a intrat in conditia de mecanism sine die. Din cauza acestei prelungiri, astazi apar termeni noi care complica situatia", a spus presedintele liberal.

Acesta a mentionat ca preocuparea autoritatilor romane este sa convina cat mai rapid si cat mai clar cu Comisia Europeana pe subiectul MCV ce anume se doreste, "care sunt temele concrete si solutiile concrete asupra carora sa convenim, pentru a inchide MCV pe justitie".

"Cand reclama lucruri care nu sunt in ordine in Romania, Comisia sa spuna limpede si concret ce s-a intamplat, unde s-a intamplat si care sunt solutiile", a cerut Crin Antonescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Gheorghe Flutur ridicare MCV, #ridicare MCV Romania , #PDL