Flutur, mesaj pentru Ponta: Centura Sucevei nu se face cu cinci muncitori si-o roaba

Joi, 06 Iunie 2013, ora 23:47
1429 citiri
Flutur, mesaj pentru Ponta: Centura Sucevei nu se face cu cinci muncitori si-o roaba

Presedintele PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, i-a cerut premierului Victor Ponta lamuriri privind lucrarile pentru finalizarea rutei ocolitoare a municipiului Suceava, mentionand ca cei cinci muncitori si o roaba nu pot termina lucrarea in octombrie, conform termenului asumat de Guvern.

Flutur a anuntat joi ca pe langa demersurile facute pentru finalizarea investitiei, care ar fi trebuit sa fie functionala la sfarsitul anului trecut, a cerut, printr-o interpelare, premierului Victor Ponta si ministrului Dan Sova, sa precizeze care este graficul de lucrari si care sunt fondurile alocate, aratand ca o parte din lucrari au inceput sa se deterioreze, iar pe fondul dezorganizarii instalate in zona a avut loc un accident mortal din cauza ca intersectia cu DN 17 este prost semnalizata.

In raspunsul sau, ministrul Dan Sova arata ca fondurile alocate pentru aceasta investitie sunt de 75,2 milioane de lei, iar in conditiile suspendarii lucrarilor in iarna 2012-2013, estimarea pentru finalizarea lucrarilor este 5 octombrie 2013. Sova mentioneaza ca problema deteriorarii semnalizarii la intersectia cu DN 17 a aparut ca urmare a suspendarii lucrarilor si a fost remediata.

Senatorul PDL Gheorghe Flutur a declarat joi ca este intrigat de acest raspuns pentru ca, in declaratii, incepand cu anul 2012, liderii USL dadeau asigurari ca se vor aloca fonduri, dar ca s-a sistat finantarea si s-a amanat termenul de finalizare al lucrarilor pentru anul 2013, dar in bugetul pentru acest an nu s-au asigurat sumele totale necesare pentru finalizarea rutei ocolitoare.

"Au fost aduse in discutie motivatii legate de perioada de iarna, dar perioada de realizare a investitiei nu a fost stabilita tinand cont si de sezonul rece?", s-a intrebat Flutur.

El sustine ca firma de constructie ce lucreaza a anuntat ca a reluat lucrarile, dar pe banii proprii, ceea ce pune semne de intrebare in legatura cu asigurarea finantarii.

"Pe santierul rutei ocolitoare lucreaza cinci muncitori cu o roaba. Asa stand lucrurile este evident ca nici termenul de octombrie, asumat de Guvern, nu este unul realist. Dar nu ar fi pentru prima data cand USL nu se tine de cuvant", a aratat Flutur.

El considera ca USL a mintit de nenumarate ori romanii fara nicio jena, minciuna fiind unul dintre pilonii pe care si-a construit aceasta guvernare.

"Minciuna, aroganta si incompetenta sunt cei trei piloni pe care USL si-a construit pseudo-guvernarea. Desconsiderarea unei nevoi stringente a municipiului Suceava si a celor care tranziteaza zona, este inca o dovada in acest sens", sustine Flutur.

Centura Sucevei, intarziere de aproape un an

Lucrarile la soseaua de centura a municipiului Suceava, sistate in luna august a anului trecut, au fost reluate, fiind facute cu banii firmei de constructii care executa proiectul si care apoi vor deconta costurile la CNADNR.

Pana in prezent, 76 la suta din lucrare este finalizata, fiind facute plati de aproximativ 200 de milioane de lei, aproape de valoarea initiala a proiectului.

Lucrarile la soseaua de centura a municipiului Suceava au inceput in 2008 si ar fi trebuit sa se finalizeze in 12 iulie 2012.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Gheorghe Flutur centura Suceava, #Flutur Ponta centura Suceava, #lucrari centura Suceava , #PDL