Flutur: Legea minoritatilor va fi adoptata in aceasta sesiune parlamentara

Luni, 30 Mai 2011, ora 15:17
1194 citiri
Flutur: Legea minoritatilor va fi adoptata in aceasta sesiune parlamentara
Foto: B1TV

Primvicepresedintele PDL Gheorghe Flutur a anuntat, luni, ca in sedinta Coalitiei s-a decis ca Legea minoritatilor nationale sa fie adoptata pana la finalul actualei sesiuni parlamentare, iar printre prioritatile parlamentare sa fie Legea Administratiei Publice locale, Legea cainilor fara stapan sau Legea privind consumul de etnobotanice.

De asemenea, acesta a precizat ca la sedinta BPN s-a stabilit echipa care va participa la definitivarea proiectului Legii Minoritatilor, cei trei membri fiind prim-vicepresedintele Roberta Anastase, secretarul general Ioan Oltean si Daniel Buda, presedintele comisiei juridice din Camera Deputatilor.

"Echipele se vor intalni zilele acestea si vor decide daca se reia dezbaterea de la capat sau de unde a ramas", a mai precizat Gheorghe Flutur, reamintind ca un proiect de lege pe tema minoritatilor este de mai multa vreme depus in Parlament si s-au purtat deja negocieri pe marginea lui.

Tot in sedinta de luni a Biroului Permanent National al PDL s-a discutat despre dezvoltarea sectorului agricol si cresterea ritmului absorbtiei fondurilor europene. Primvicepresedintele democrat-liberal a anuntat ca dintre cele 60.000 de proiecte depuse in cadrul Planului National de dezvotare rurala, au fost selectate 31.000 si au fost facute plati pentru 21% dintre acestea.

In plus, in BPN s-a stabilit luni suplimentarea cu peste 150.000 de euro pentru refacerea drumurilor afectate de inundatii precum si alocarea a 62 de milioane de euro pentru corectarea "torentilor", a zonelor cu terenuri accidentate in care se pot face diguri sau praguri in vederea reducerii riscului de inundare.

"Prima masura se va lua in iulie, a doua in septembrie", a precizat Flutur. De asemenea, acesta a anuntat suplimentarea cu circa 600 de milioane de euro a fondurilor pentru ferme, unitatile de procesare a laptelui sau carnii, sau a unitatilor de turism rural, estimandu-se ca aceste masuri vor duce la crearea de aproximativ 30.000 de locuri in sectorul agricol.

Tot in sedinta de luni a PDL s-au stabilit responsabilitatile primvicepresedintilor si vicepresedintilor recent alesi la Conventie.

Gheorghe Flutur s-a referit pe scurt si la referendumul care va fi organizat in Bucuresti privitor la reorganizarea administrativa.

"Daca la inceput Uniunea socialista era cea care il solicita, acum bat in retragere, probabil ca nu le iese ceea ce au dorit si isi pun in pericol pusculita sectorului 1(...)Am vazut o schimbare de macaz, in special la PNL", a comentat Gheorghe Flutur.

La insistentele jurnalistilor, acesta a precizat ca nu s-a discutat despre nominalizarea care va fi facuta la Ministerul Muncii, unde Emil Boc este interimar dupa demisia lui Ioan Botis.

"Problema e in agenda si respectam termenele. Presedintele partidului are ca prioritate clarificarea acestei probleme, dar nu am discutat mai mult", a afirmat Gheorghe Flutur.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte mare",...
#legea minoritatilor, #Gheorghe Flutur legea minoritatilor, #Flutur referendum Capitala , #PDL