Flutur: Este posibila o noua discutie in PD-L pe Statut, in urma criticilor lui Basescu

Luni, 19 Aprilie 2010, ora 18:27 1363 citiri
Foto: arhiva

Gheorghe Flutur, vicepresedintele PD-L, a declarat, luni, este posibil ca, in urma criticilor presedintelui, dezbaterea pe Statut sa fie reluata la Colegiul Director din luna mai.

Flutur a admis ca s-ar putea lua din nou in discutie modalitatea de alegere a celor patru prim-vicepresedinti PD-L, precizand ca in sedinta Biroului Permanent National nu s-a discutat despre criticile lui Traian Basescu pe acest subiect. "Nu excludem sa discutam lucrurile care vin in imbunatatirea unui proiect de statut, dar acest lucru trebuie facut in forul in care s-a discutat. Avem un Colegiu Director in luna mai, este posibil sa discutam si aceste lucruri", a ararat el.

"Suntem un partid care tine seama de toate observatiile si daca sunt lucruri ce pot imbunatati statutul partidului este posibil sa discutam pana la Conventie ca sa intram cu un statut bun", a mai afirmat Gheorghe Flutur.

Nici ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, nu exclude posibilitatea ca, dupa criticile exprimate de presedintele Basescu, PD-L sa revina asupra deciziei referitoare la alegerea prim-vicepresedintilor. "Partidul Democrat a tinut cont intodeauna de parerile si opiniile exprimate de Traian Basescu si probabil o sa fie o discutie si despre chestiunea asta. S-ar putea ca primul care va reactiona - si dvs iar o sa spuneti ca respecta tot ce spune presedintele Basescu, ceea ce asa e - s-ar putea sa fie chiar Emil Boc care sa spuna ''Domne, stiti ce? Eu nu vreau neaparat sa vin cu patru alaturi de mine''", a spus ministrul saptamana trecuta.

Roberta Anastase, presedintele Camerei Deputatilor, a sustinut si ea o asemenea idee. "Deocamdata, lucrurile stau asa cum au fost votate de Consiliul National de Coordonare. Singurul care mai poate modifica este Conventia Nationala sau CNC-ul premergator Conventiei. Ramane sa discutam", a aratat Anastase.

Presedintele Traian Basescu a criticat saptamana trecuta introducerea de catre PD-L a listei inchise de patru prim-vicepresedinti, decizie care in opinia sa duce la formarea unei "gascute" in partid si la "bolsevizare".

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News