Flutur, despre Oprescu: Ce independenta e aia cu sef de campanie PSD?

Marti, 20 Septembrie 2011, ora 16:30
2383 citiri
Flutur, despre Oprescu: Ce independenta e aia cu sef de campanie PSD?
Foto:Cotidianul

Prim-vicepresedintele PDL, Gheorghe Flutur, crede ca nu e vorba de independenta adevarata in cazul candidaturii lui Sorin Oprescu la Primaria Capitalei, fiindca e sustinut de USL, iar seful sau de campanie va fi Miron Mitrea de la PSD.

"Daca tu vorbesti de independenta si cel care conduce agregatul e PSD, ce independenta e aia? Nu este independenta", a raspuns Flutur, pentru Ziare.com, intrebat pe acest subiect.

In USL, unul e gardianul, PNL e executantul

Presedintele Consiliului Judetean Suceava spune si ca vor aparea probleme in USL, din cauza conflictelor pentru functii, dar si din cauza faptului ca, in aceasta constructie, PNL are o pozitie subordonata.

"Aici e o problema pe care am spus-o mai demult - imploziile vor fi intre ei. Totul e pana la anuntarea candidaturilor, pana apar competitiile intre ei. Pe de alta parte, PNL e captiv in aceasta constructie, a fost trimis sa candideze doar in locurile unde nu i-a convenit PSD sa candideze. Unul este gardianul, altul e executantul. PNL e executantul, e sacrificatul", a mai declarat Gheorghe Flutur.

Colaborare cu PP - daca exista puncte comune

Prim-vicepresedintele PDL nu a exclus total o alianta cu nou-infiintatul partid al Poporului, al carui lider e Dan Diaconescu, dar spune ca asta s-ar intampla doar daca aceasta formatiune isi insuseste valorile democrat-liberalilor.

"PDL are deschise portile de colaborare cu toti cei care isi insusesc valorile de dreapta, de modernizare a institutiilor statului si de aducere de investitii. Nu vreau sa comentez mai mult despre aceasta chestiune, in politica trebuie sa fii deschis cu cei cu care te potrivesti si, daca vor exista puncte comune, putem sa discutam cu oricine", a mai afirmat Flutur.

Ministrul Dezvoltarii, Elena Udrea, nu a exclus nici ea, marti, o colaborare cu Partidul Poporului, eventual pentru formarea unei majoritati de guvernare.

"Trebuie vazut parcursul acestui partid si trebuie vazut cata sustinere va avea din partea populatiei, pana la urma... Noi nu i-am facut, auzeam ca domnul Diaconescu spunea de oferte care i s-au facut, noi nu i-am facut o astfel de oferta, insa un partid odata ajuns in Parlament cred ca poate intra in calculele formarii unei coalitii, unei majoritati parlamentare", a mai precizat Udrea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte mare",...
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
#Flutur independenta Oprescu, #Flutur PNL executantul, #Flutur colaborare PP , #PDL