Flutur cere liderului PSD si al CJ Suceava ''sa se bata'' pentru regiunea Bucovina

Sambata, 10 August 2013, ora 14:16
1071 citiri
Flutur cere liderului PSD si al CJ Suceava ''sa se bata'' pentru regiunea Bucovina

Secretarul general al PDL si presedinte al filialei judetene Suceava a partidului, senatorul Gheorghe Flutur, a dezavuat, sambata, declaratiile liderului judetean al PSD Iasi, Gheorghe Nechita, referitoare la regionalizare si a sustinut necesitatea formarii unei regiuni distincte Bucovina.

"Sunt pregatit sa fiu tinta oricarui atac politic venit din partea adversarilor si nu voi renunta sa sustin ca in procesul de regionalizare sa se tina cont de Nordul Moldovei si de Bucovina. Sa ma atace cat vor numai sa se faca doua regiuni pe structura actualei Regiuni de Nord-Est, una cu resedinta/capitala la Iasi si una la Suceava. Declaratiile lui Nechita sunt cel putin neinspirate si consider ca nu merita sa le comentez", a spus Flutur.

El cere liderului judetean al PSD si presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Suceava, Ioan Catalin Nechifor, in perspectiva anuntatei intalniri a liderilor PSD pe Moldova sa sustina si sa-si impuna punctul de vedere convenit la recenta reuniune comuna de la Palatul Administrativ prin Apelul dezbatut si asumat de liderii politici, reprezentanti ai societatii civile, mediului academic, specialisti in domeniu, reprezentanti din mediul de afaceri, din administratie, din judetul Suceava.

"Sper ca Nechifor va avea castig de cauza prezentand argumentele sucevenilor, printre care ma numar si eu. Pentru aceasta ii cer lui Catalin Nechifor sa se bata cu aceste argumente in fata propriilor sefi. Trebuie sa inteleaga ca pentru viitorul Sucevei e mai important acest proiect decat relatia trecatoare cu proprii lui sefi", a spus Flutur.

Gheorghe Nichita: Cel mai periculos subiect este sa faci regiuni pe criterii istorice

Vicepresedintele PSD Gheorghe Nechita a criticat intr-un cotidian regional demersul, "pe criteriul istoric", al lui Flutur pentru ca Bucovina sa formeze o regiune distincta si l-a catalogat ca fiind unul periculos.

"Cred ca cel mai periculos subiect care se poate discuta astazi despre regionalizare este efectiv sa o faci pe criteriul istoric si aici il avem pe domnul Flutur si Tinutul Secuiesc pentru ca nu-i departe comparatia", a spus Nichita, adaugand ca, in urma doi ani, cand PDL a incercat implementarea unui proiect de regionalizare, Flutur "era pregatit sa se mute la Iasi".

"Eu respect foarte mult Bucovina si o iubesc efectiv, dar a pune factorul istoric inaintea factorului economic inseamna sa deschidem o cutie a Pandorei", a spus Nechita, subliniind ca potentialul economic al Iasiului este superior celui format din judetele Suceava si Botosani.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Gheorghe Flutur regionalizare Bucovina, #Flutur raspuns Nichita regionalizare, #Nichita regionalizare Iasi, #regiune Nord Est Moldova , #PDL