Flutur a adus lumina de la Ierusalim si l-a confundat pe PF Daniel cu Teoctist

Sambata, 03 Aprilie 2010, ora 19:42 4961 citiri
Foto: Realitatea TV

Vicepresedintele PD-L Gheorghe Flutur si alti cativa inalti prelati au adus sambata seara, in jurul orei 19:30, cu un avion, Lumina Sfanta de la Biserica Sfantului Mormant din Ierusalim.

Flutur a facut parte din delagatia condusa de Preasfintitul Parinte Episcop Varsanufie Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor. Din partea Patriarhiei au mai fost patru membri, iar Flutur a fost insotit de un reprezentant al Episcopiei Sucevei.

Seful CJ Suceava l-a confundat pe Patriarhul Daniel cu predecesorul sau Teoctist Arapasu, raposat in urma cu aproape trei ani: "Doresc sa multumesc Patriarhiei Romane, Preafericitului parinte Teoctist... aaa Daniel, pentru sansa uriasa pe care ne-a acordat-o sa facem parte din delegatia la Ierusalim!", a spus Gheorghe Flutur, la RealitateaTV.

Flacara Sfanta a fost transportata intr-o lampa speciala, Lampa lui David. Pe Aeroportul Henri Coanda, unde a aterizat avionul, asteptau delegati ai Protoeriilor din Arhiepiscopia Bucurestilor si alte Eparhii din cuprinsul Patriarhiei.

Lumina Sfanta va fi oferita dupa ora 24:00, la Slujba de Inviere, de catre Patriarhul Daniel, clerului si credinciosilor prezenti la Catedrala Patriarhala.

Slujba Invierii va fi oficiata la Catedrala Patriarhala din Bucuresti de catre Preafericitul Parinte Daniel. Patriarhul i-a sfatuit pe credinciosi sa vina devreme la slujba si sa stea pana la sfarsit.

"Este bine ca cei care doresc sa fie mai aproape de intrarea din Resedinta Patriarhala sa vina mai din timp. In orice caz exista un ecran afara pe care se va putea vedea Slujba invierii, dar si Liturghia care va fi savarsita dupa Utrenia Duminicii Sfintelor Pasti. Deci, dupa ce terminam slujba Invierii in intregime afara pentru Sfanta Liturghie vom veni in procesiune in Catedrala si asa se poate vedea si Sfanta Liturghie celebrata in Catedrala de catre cei care nu incap in Biserica", a declarat Patriarhul Daniel.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News