Crin, Ponta si luna plina (Opinii)

Sambata, 21 Decembrie 2013, ora 19:00
4488 citiri
Crin, Ponta si luna plina (Opinii)
Foto: sandrinio.ro

Un politician notoriu pentru talentul cu care-si eticheteaza inamicii politici, sa-l numim pe Gheorghe Flutur, actualul secretar general al PDL, zice ca "Ponta si Antonescu sunt ca Prigoana si Bahmuteanu, se cearta si se impaca daca e luna noua sau luna plina". Si iaca asa politica isi tradeaza atat sexul cat si menirea de a bineguverna, facand concurenta literaturii.

Politica sau literatura?

Sa nu cumva sa credeti ca este singurul care pune etichete colegilor, din contra, atribuirea de supranume si porecle a devenit o obisnuinta, iar unele dintre etichete chiar au facut cariera: cine nu stie ce inseamna Vodcaroiu, Carlan, Prostanac, Bunicuta, Zeus, Blonda de la Golden Blitz, Bokemon, Guzganul Rozaliu, Buldogul, Robokop, Frankenstein, Pleasca sau Nelu Mexicanu? Si pentru ca sunt atat de reusite si comice, nu pot sa nu mai adaug: Micky Spaga, Tribunul, Felix Motanul, Moliceanu, in frunte cu Abramburica...

Sa intelegem ca secretarul general al PDL si ceilalti "nasi" au niscaiva proiecte nationale de reformare a statului de drept, a economiei si a societatii romanesti prin atribuirea de supranume ori va fi fiind vorba de politicareala ieftina cu care ne-am obisnuit dupa Revolutia din Decembrie de la care, iata, se implinesc 24 ani? Caci tocmai asta fac politicienii nostri de frunte cand n-au ce face: isi arunca vorbe, vorbele atrag replici, iar multimea diatribelor provoaca lupte nesfarsite si chiar razboaie politice.

De la metafore, la confruntare

Ultimul razboi pornit, se spune, pe vorbe, cat pe ce sa ne lase fara buget, fara coalitia de guvernamant, ca atare si fara guvern. Colac peste pupaza, si fara presedinte-director general la TVR. Tocmai de sarbatori cand clopoteii si glasurile cristaline ale colindatorilor abia-abia acopera sfaraitul carnatilor si al caltabosilor in ceaun. Cine-i are. Cine nu, va inghiti in sec, multumindu-se doar cu mirosul.

Pe de alta parte, sa recunoastem, genul acesta de incontrari si incaierari verbale, de misto si chiar injurii este tocmai sarea si piperul politicii romanesti. Fara un astfel de spectacol, in penuria de proiecte, programe, de idei reformatoare, politicienii romani ar pedala in gol, televiziunile ar da faliment, iar la alegeri s-ar vota, probabil, unii pe altii. Nu este adevarat ca fiecare popor are politica si politicienii pe care ii merita? Ba bine ca nu.

De ce nu se uita dl Flutur in oglinda?

In ceea ce priveste zisa dlui Flutur, ea are doua tinte: sa-l desfiinteze pe Silviu Prigoana, fostul coleg de partid, si nu unul oarecare, uitand, din pacate, ca dl Prigoana si-a facut demult harakiri, si sa-i discrediteze pe liderii celei mai mari coalitii guvernamentale de dupa '89. Dupa principiul chinezesc (?) al picaturii de apa, care, cazand in acelasi loc, gaureste piatra. Insa, desi astfel de picaturi, dar ce zic eu picaturi, adevarate suvoaie cu fulgere si chiar cu trasnete au tot cazut, USL se dovedeste mai greu de desfacut decat de facut. Si nimeni nu poate spune ca nu s-ar fi facut eforturi.

In plus, Opozitia asta de carton s-a obisnuit sa priveasca numai si numai peste gard, in curtea buruienoasa a Puterii, pe cand curtea proprie a ramas nematurata inca de la plecarea lui Emil Boc si a lui Mihai Razvan Ungureanu de la Palatul Victoria. Priviti-i cum cauta vinovati: alcatuiesc o lista lunga cu nume grele din USL, dar, cand e vorba de consecintele propriilor guvernari, toate cu PDL in frunte, tac malc.

Luna lor si foamea noastra

Nici macar nu ne lasa a intelege ca au fost perfecti, vorba mentorului lor, Traian Basescu. Cat despre dl Flutur, da, asa este. Crin si Ponta cand se cearta, cand se impaca. Poate ca la luna plina sau la luna noua. Dar luna lui Emil Boc si a lui MRU cum era? Nu cumva a fost mereu goala? Nu cumva luna asta plina, noua sau goala ne doare la fel? Sau pe dumnealor nu-i doare.

Ceea ce inseamna ca strategia nu e buna, iar strategii Opozitiei ar putea incerca metoda clasica: sa lanseze un proiect mai actual ca al USL, unul mai necesar, unul care sa creeze un mainstream si sa adune in jurul sau pe bune nu doar alegatori si voturi, ci si societate civila, si mass media... Fiindca, oricat s-ar strofoca, razboaie numai cu vorba nu se mai pot castiga.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Putere Opozitie razboi politic, #etichete politica, #porecle oameni politici , #PDL