Gheorghe Falca: Primarii trebuie sa se implice direct in identificarea de potentiali investitori si de a aduce investitii in comunitatile lor

Joi, 11 Iunie 2020, ora 15:42
2192 citiri
Gheorghe Falca: Primarii trebuie sa se implice direct in identificarea de potentiali investitori si de a aduce investitii in comunitatile lor
Foto: Facebook/ Falca Gheorghe

Europarlamenentarul PNL Gheorghe Falca declara ca in aceste momente, in care economia tuturor statelor europene a fost lovita de criza, exista un numar record de someri, si toate comunitatile au nevoie de finantare, rolul primarilor trebuie sa fie acela de a se implica direct in identificarea de potentiali investitori si de a aduce investitii in comunitatile lor.

"Primarii stiu ca orasele pe care le conduc se afla intr-o competitie permanenta atat intre ele cat si cu celelalte orase din Europa de Est. Tocmai de aceea, fiecare administratie locala trebuie sa gandeasca si sa implementeze modalitati de atragere a investitiilor straine, caci doar astfel comunitatile pe care le conduc se vor putea dezvolta si vor putea genera prosperitate pentru concetatenii lor", arata europarlamentarul roman Gheorghe Falca.

Liderul PNL subliniaza ca in aceasta perioada de criza banii investiti sunt cu atat mai importanti pentru comunitatile locale.

"Economia tuturor statelor europene a fost lovita de criza, avem un numar record de someri, si toate comunitatile au nevoie de finantare. Din pacate, multe comunitati asteapta doar ajutor din partea statelor sau banii europeni. Aceasta este insa o greseala.

Rolul primarilor trebuie sa fie acela de a se implica direct in identificarea de potentiali investitori si de a aduce investitii in comunitatile lor. Un exemplu de succes in aceasta perioada este Aradul, un oras care a confirmat ca in ciuda crizei ramane atragator pentru investitori. De aceea, chiar in aceste zile s-a realizat una dintre cele mai mari tranzactii imobiliare din ultimii ani din intreaga tara", afirma Falca.

Investitia de la Arad

"In Arad a avut loc o tranzactie a 40 de hectare ce implica constructii de hale pe o suprafata de peste 240.000 de mp (24 de hectare), iar investitorul este o mare companie cu sediul la Bruxelles. Acest lucru va aduce locuri de munca pentru aradeni, mai multi bani din taxe si impozite pentru autoritatile locale si in general o crestere a nivelului de trai pentru toata zona", explica Falca.

Liderul liberal mai puncteaza si ca investitiile private urmeaza de fiecare data investitiilor publice: "Investitorii au ales Aradul ca urmare a dezvoltarii realizate in zona in ultimii ani. Autostrada, calea ferata de medie viteza si conditiile propice mediului de afaceri au fost motivele care au stat la baza deciziei investitorului de a veni in Arad.

Nu in ultimul rand, forta de munca a fost calificata pentru a raspunde noilor provocari economice. In Arad se construiesc componente pentru avioane si elicoptere, componente auto, trenuri, tramvaie si troleibuze".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Gheorghe Falca PNL, #Gheorghe Falca primari , #PNL
Comentarii
Poza Emigrantul-Anonim
Emigrantul-Anonim
rank 5