Gheorghe Dincă își așteaptă sentința în dosarul crimelor de la Caracal. Pronunțarea s-a amânat de trei ori

Vineri, 23 Septembrie 2022, ora 09:39
2925 citiri
Gheorghe Dincă își așteaptă sentința în dosarul crimelor de la Caracal. Pronunțarea s-a amânat de trei ori
Gheorghe Dincă a recunoscut deja ambele fapte FOTO Hepta

Tribunalul Olt este așteptat vineri, 23 septembrie, să se pronunțe în dosarul crimelor de Caracal în care este judecat Gheorghe Dincă, după a amânat deja decizia de trei ori.

Motivul pentru care sentința a fost amânată de trei ori este că judecătoarea Diana Cotoiu s-a confruntat cu probleme de sănătate care nu i-ar fi permis până în prezent să redacteze motivarea.

30 de ani de închisoare

Gheorghe Dincă, bărbatul de 69 ani, din Caracal, acuzat de trafic de persoane, viol, omor și profanare de cadavre, ar putea primi 30 ani de închisoare, atât avocații rudelor fetelor ucise, cât și procurorul DIICOT și chiar apărătorul inculpatului cerând pentru inculpat pedeapsa maximă, scrie Adevărul.ro.

Avocatul familiei Măceșanu, deși a fost de acord cu pedeapsa maximă, a cerut în schimb să se renunțe la acuzația de omor, menționând că în dosar nu există suficiente probe că Dincă a omorât-o pe Alexandra Măceșanu.

Cum a recunoscut Dincă ambele crime, la poligraf

Cu toate astea, în rechizitoriul întocmit de procurorii DIICOT se arată că Gheorghe Dincă le-a răpit, le-a violat și apoi le-a ucis pe Luiza Melencu și pe Alexandra Măceșanu, apoi le-a incinerat cadavrele într-un butoi metalic. Procurorii l-au determinat pe Gheorghe Dincă să relateze, la poligraf, cum a procedat în ambele cazuri iar aspectele esențiale legate de crime și de modalitatea în care a încercat acesta să își ascundă faptele au generat „indici de validitate certă”.

Iată ce a declarat Gheorghe Dincă pe data de 01.11.2019 cu privire al uciderea Luizei Melencu, document aflat în rechizitoriu:

• „Dimineața, pe 17.04.2019, când m-am trezit, am ieșit afară puțin prin curte, după care am revenit în casă și eu căutam să mă apropii de ea pentru a face sex, dar mă respingea (…)

• M-a scos din minți și am început să o lovesc cu pumnii peste față. Ea a continuat să mă jignească iar eu am turbat de furie lovind-o încontinuu, fără control. O înjuram încontinuu și o loveam încontinuu în față și în piept foarte tare. Nu mai aveam control și nu am putut să mă mai opresc din acele lovituri în piept, ea fiind întinsă în pat, cu fața în sus. După toate aceste lovituri, eu m-am oprit, ea nu a scos nicio vorbă, eu am coborât din pat și m-am îmbrăcat. (…)

• Când am venit lângă ea lângă pat, am pus mâna pe fruntea ei. Eu voiam să vorbesc cu ea și să îi zic că îmi pare rău pentru că m-a făcut să o bat așa tare, dar când i-am mișcat capul spre mine mai mult mi s-a părut că este într-o stare, adică nu mai mișca (nu mai respira). (…)

• După ceva timp ce am încercat să îmi vină în minte tot felul de gânduri pentru a scăpa de cadavru, am gândit că ar fi bine să o duc cât mai departe de casa mea și mă gândeam să o duc la Olt, dar trebuia învelită. (…)

• Văzând butoiul în curte, am luat-o pe brațe, după ce o învelisem în saci de plastic negru, până afară din casă. Era incomod de transportat pe brațe, iar la ieșirea din cameră am luat-o la umăr, cu picioarele în față și am mers la butoi, băgând-o în butoi (…)

• Am luat o cârpă înmuiată în motorină și am băgat-o pe fereastra butoiului, după care i-am dat foc cârpei, luând și corpul foc, aruncând în butoi deșeuri de plastic. Am mers în casă și am adunat tot ceam crezut eu că trebuie ars și am pus pe foc, aruncând când scădea focul tot felul de deșeuri de plastic. Am mai pus bucăți de polistiren și resturi de trestie de casă, fiind legate în snopi, cu sârmă. După ce a ars de tot, am mișcat cu un lemn oasele să văd ce este în butoi și am văzut bucăți de oase și cenușă. Am intrat în casă și am stat pe pat, lungit, adormind.

• Pe data de 18.04.2019, pe la ora 6 dimineața, când m-am trezit și am mers la butoi erau doar bucățele de oase și cenușă. Am aplecat butoiul într-o parte, răsturnându-l pe o tablă mare. Am luat doi saci de plastic și i-am băgat unul într-altul, formând un sac și luând fărașul am încărcat oase și cenușă, dar nu am măturat tabla. Am luat sacul și l-am pus pe o masă de fier ce era în apropierea butoiului și l-am legat la gură, lăsându-l acolo.

• Din cât îmi mai amintesc, cred că în aceeași zi l-am dus să îl arunc la Olt, dar l-am aruncat în liziera stațiunii experimentale Caracal, răsturnându-l acolo. Nu îmi mai amintesc pe unde am luat-o cu sacul pus în spatele mașinii Renault de la mine de acasă, spre Stoienești. Am mers singur să duc sacul la lizieră.

Declarația lui Gheorghe Dincă din data de 08.11.2019 despre Alexandra Măceșanu:

• „A vrut să plece spre ușă. Am apucat-o de păr, am tras-o și a căzut jos. Am trecut între ea și ușă, ca să nu iasă afară, deși era ușa închisă. Mă drăcuia și atunci, fiind foarte nervos, am lovit-o destul de tare, căzând jos, lovindu-se și cu capul de ciment, dar nu mai aveam control și am strâns-o și de gât cu mâinile. Când m-am oprit din strâns nu mai dădea din mâini și din picioare și am realizat că am omorât-o.

• M-am sculat de deasupra ei și atunci am văzut că îi curgea sânge din nas și din urechea dreaptă. Am ieșit afară umblând prin curte și m-am gândit ce să fac cu cadavrul, pentru că am realizat că este moartă.

• Am mers la butoi și am așezat scândurelele deasupra sitei, după care am mers la Alexandra, am învelit-o într-o husă de pat, am luat-o în brațe până am ieșit pe ușă, după care am luat-o la umăr, cu picioarele în față. Ajungând la butoi, am băgat-o întâi cu picioarele în butoi, apoi lăsând-o în jos, s-a așezat. Am chitit-o mai bine în butoi. Am aruncat pe lângă și deasupra ei bidoane de plastic, am luat o cârpă înmuiată în motorină și i-am dat foc. Băgând-o sub sită a luat foc, s-a aprins bine și a ars cu flacără mare, tot mai mare (…)

• Când s-a terminat de ars, m-am uitat în butoi și erau foarte arse oasele, erau bucăți mici și, stând afară, am văzut că sunt țânțari și am pus peste jar câteva cârpe să scoată fum pentru a-i goni, deoarece am stat afară până pe la ora 21:00 – 22:00, după care am intrat în casă și, stând în pat, am adormit

• Pe la ora 06:00, în data de 26.07.2019 am auzit câinii lătrând și am ieșit afară, dar în spatele camionetei, în curte, m-am întâlnit cu mascații și am fost pus la pământ, fiind bătut încontinuu 2:45 ore de toți cei prezenți la percheziție până la ora 08:45. Telefonul ce l-a atins Alexandra și tot ce mai era atins de ea, le-am pus pe foc. În încheiere, exprim familiilor îndurerate, sincere condoleanțe și Dumnezeu să le aibă în grijă.”

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#gheorghe dinca, #sentinta dosar dinca, #crimele din caracal, #monstrul din caracal , #stiri juridice