Medicul Gheorghe Burnei vrea să-și opereze nepotul, chiar dacă mama băiatului se opune. „Mi-a trimis copilul la mutilare”

Marti, 31 Mai 2022, ora 19:04
13152 citiri
Medicul Gheorghe Burnei vrea să-și opereze nepotul, chiar dacă mama băiatului se opune. „Mi-a trimis copilul la mutilare”
Dr. Gheorghe Burnei a luat mită dovedită de 20 de ori FOTO captura YouTube

Doctorul Gheorghe Burnei a petrecut 5 ani în sălile de judecată, în urma cărora s-a ales cu 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare și puțină muncă în folosul comunității.

Medicul de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Marie Curie” a fost reţinut pe data 10 decembrie 2016, apoi a fost plasat în arest la domiciliu și, ulterior, sub control judiciar.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti (PTB) au arătat că dr. Burnei a pretins şi a primit mită de la părinţii unor copii internaţi la Spitalul „Marie Curie”, pe care i-a operat sau doar i-a consultat. Mita pe care ar fi luat-o Gheorghe Burnei varia între 50 de lei şi 1.350 de euro.

Medicul Gheorghe Burnei a scăpat de pușcărie, chiar dacă instanțele au reținut negru pe alb că acesta a luat mită de 20 de ori în schimbul unor intervenții chirurgicale ortopedice.

O anchetă realizată de reporterii publicației ”Casa jurnalistului” arată că medicul vrea acum să-și opereze nepotul.

”Doctorul anchetat pentru vătămare corporală și condamnat definitiv pentru corupție l-a diagnosticat (pe nepot - n.r) cu o boală rară și a cerut să intervină de urgență.

Dar analizele au arătat că nu are acea boală. Mama a mers cu băiatul la alți doctori, care i-au spus că nu e o urgență medicală.

Apoi a fost dată în judecată de fiul lui Burnei, tatăl copilului, ca să forțeze operația.

Roxana Burnei a divorțat în 2015 de Cristian Burnei, și el medic ortoped, la fel ca tatăl celebru. Cei doi copii au rămas la ea, în custodie comună.

Anul trecut, băiatul cel mic a venit de la școală într-o zi șchiopătând. Tatăl i-a făcut o radiografie, bunicul a pus diagnosticul: displazie fibroasă, o boală care poate avea nevoie de operație.

Mama s-a speriat și a început să caute spitale în care se face intervenția. Dar investigațiile medicale nu păreau să confirme diagnosticul dat de Burnei. Așa că a dus copilul la biopsie, care a arătat că nu are o boală rară, ci o tumoră benignă întâlnită des la copii, numită fibrom nonosifiant.

„E ca un nod într-un copac, care nu afectează copacul”, explică alt ortoped. După câteva săptămâni, băiatul mergea din nou fără dureri.

Dar tatăl și bunicul nu au renunțat la ideea operației.

Au cerut în instanță suplinirea consimțământului mamei, adică operarea copilului fără acordul ei. Iar operația să fie făcută chiar de Gheorghe Burnei (deși codurile etice internaționale spun că doctorii nu ar trebui să-și trateze membrii familiei).

Prima instanță a hotărât că băiatul trebuie operat urgent de alt medic, cu metoda lui Burnei - „rezecția tumorii, plombarea cu substituent osos și armarea cu tije elastice din titan”.

Mama a făcut apel și a câștigat, iar acum cazul se rejudecă.

Comisia de ortopedie pediatrică din Ministerul Sănătății s-a întrunit să discute cazul băiatului și a stabilit că „această afecțiune NU REPREZINTĂ o urgență medico-chirurgicală”.

Institutul de Medicină Legală a consemnat punctul de vedere al Ministerului, dar și-a asumat concluziile doctorilor citați de Burnei.

Expertizele INML, pe care se bazează instanțele, întârzie ani de zile pentru pacienții care se plâng că au fost vătămați de Burnei. Raportul nepotului a venit în doar două luni.

„Mi-au trimis copilul la mutilare”, spune Roxana Burnei, citată de jurnaliști.

Oana Roman i-a dat răspunsul lui Selly, care a atacat-o dur: ”Demagoagă, vorbește gura fără ea, băgătoare de seamă”
Oana Roman i-a dat răspunsul lui Selly, care a atacat-o dur: ”Demagoagă, vorbește gura fără ea, băgătoare de seamă”
Oana Roman, fiica lui Petre Roman, se află de mai mult timp într-un conflict al declarațiilor cu Selly, celebrul creator de conținut. În cadrul unei emisiuni TV, Selly a spus despre Oana...
Un bebeluș de 15 luni a fost ucis de doi câini din rasa pitbull. Mama a fost și ea rănită în timp ce încerca să-l salveze
Un bebeluș de 15 luni a fost ucis de doi câini din rasa pitbull. Mama a fost și ea rănită în timp ce încerca să-l salveze
Un bebeluș de 15 luni din Italia, provincia Salerno a fost atacat și ucis de doi pitbulli. Mama a fost și ea rănită în timp ce încerca să-l salveze pe cel mic. Din primele date reiese...
#Gheorghe Burnei mita, #operatie, #nepot, #scandal, #mama, #copil, #sanatos , #medici