Gheorghe Tadici, atac devastator la CSM București: "Cheltuiesc 4 milioane de euro pe an și nu produc nimic pentru națională. Așteaptă milă, este jenant"

Vineri, 27 Mai 2022, ora 08:48
3618 citiri
Gheorghe Tadici, atac devastator la CSM București: "Cheltuiesc 4 milioane de euro pe an și nu produc nimic pentru națională. Așteaptă milă, este jenant"
Gheorghe Tadici

Meciul de handbal feminin dintre HC Zalău și CSM București (24-26), din penultima etapă a campionatului, a stârnit un val de reaxcții.

Mai întâi, Cristina Neagu i-a acuzat pe cei de la Zalău că se dau la o parte cu alte echipe, referindu-se probabil la confruntările cu Rapid. Apoi, Gheorghe Tadici i-a oferit replica lui Neagu.

Gheorghe Tadici, fostul selecționer al echipei naționale, s-a lansat într-un atac dur la adresa celor de la CSM București. El spune că echipa sponsorizată de Primpăria Capitalei consumă 3,5 - 4 milioane de euro pe an fără să producă nimic și că bucureștencele au câștigat la Zalău cu ajutorul arbitrilor.

"Am făcut un meci bun, dar au fost trimişi cei doi să facă dreptate la o echipă unde o jucătoare câştigă cât 10 de ale mele. A trebuit să le sprijine în ultimele 3 minute pentru că este lesne de înţeles că au tremurat.

Este inadmisibil ca la o echipă de 3,5 – 4 milioane de euro să mai aştepţi şi sprijin în faţa unei echipe cu jucătoare de 19 – 20 de ani în teren. Este clar că nu a fost eliminare la Lazea şi aici s-a făcut diferenţa. Pe atacul lui Mitrache în extremă a fost o eliminare care se vedea şi de la Baia Mare şi de la Bucureşti şi de oriunde din ţară.

Să ai jucătoare cu salarii de la 6.000 – 7.000 până chiar la 20.000 de euro şi aştepţi milă este jenant. Acesta este motivul pentru care nu se califică în final-forul Ligii Campionilor. O spun de doi ani şi orice s-ar întâmpla nu se vor califica pentru că la noi sunt protejate”, a spus Gheorghe Tadici pentru Sportusalajean.ro.

Aceasta este cheltuiala de 3,5 – 4 milioane de euro, doar ca să câştige campionatul şi Cupa României şi să nu producă nimic pentru Naţionala României. Aţi văzut vreo jucătoare în teren sub 21 de ani sau sub 23 de ani? Vă spune eu că nu, dar în schimb au fost vreo 7 de la Zalău. Cam asta este diferenţa.

Noi producem pentru România, ei produc pentru o echipă fără identitate. Această echipă ca şi altele care au peste 8 – 10 jucătoare străine nu au identitate. Sper ca noua conducere a FRH să se deştepte şi să nu dăm drumul fără număr la jucătoare străine.

Regulile din campionatul României să fie făcute pentru a proteja echipa naţională a României. Banii pe care îi iau sunt în proporţie de 90% de la bugetul României şi ar fi normal să crească şi să de-a jucătoare pentru echipele naţionale. Ei merg cu reprezentare Cristinei Neagu, pe care eu am promovat-o la 19 ani la naţională şi trăiesc pe spinarea ei. Deocamdată, cu Neagu sau fără Neagu nu au făcut rezultate. Sunt bani aruncaţi în exterior”, a mai spus Gheorghe Tadici pentru Sportusalajean.ro.

Meci superb în finala Cupei României: cine a pus mâna pe trofeu
Meci superb în finala Cupei României: cine a pus mâna pe trofeu
Campioana CSM Bucureşti a câştigat pentru a şaptea oară Cupa României, duminică, după finala cu Dunărea Brăila, la Turneul Final Four al competiţiei, scor 32-27 (17-13). Gloria Bistriţa...
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
#gheorgfhe tadici, #CSM Bucuresti, #HC Zalau , #stiri handbal