Gest rar din partea Moscovei: Oficialii de la Kremlin anunță moartea pe frontul din Ucraina a doi comandanți ruși

Duminica, 14 Mai 2023, ora 16:10
6445 citiri
Gest rar din partea Moscovei: Oficialii de la Kremlin anunță moartea pe frontul din Ucraina a doi comandanți ruși
Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din Rusia FOTO / captură vidoe Twitter Michaeld Weiss

Moscova a anunţat duminică moartea a doi comandanţi ruşi aflaţi pe frontul din Ucraina, o comunicare rară din partea ierarhiei militare ruse de la începutul ofensivei militare în ţara vecină, în urmă cu aproape 15 luni, dar care reflectă intensificarea luptelor, relatează AFP.

Coloneii Viaceslav Makarov şi Evgheni Brovko au murit "eroic" în Ucraina, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov, în cadrul briefingului zilnic de presă

Potrivit purtătorului de cuvânt, Viaceslav Makarov, comandant al brigăzii a 4-a de puşcaşi motorizaţi, a respins "două atacuri inamice" împreună cu oamenii săi înainte de a fi "grav rănit şi de a muri în timpul evacuării sale de pe câmpul de luptă". În ceea ce-l priveşte pe Evgheni Brovko, comandant adjunct al corpului "însărcinat cu activitatea politico-militară", el a murit pe frontul ucrainean "după ce a avut multiple răni provocate de şrapnel".

Un astfel de comunicat din partea armatei ruse este deosebit de rar şi reflectă intensificarea luptelor din ultimele zile, în condiţiile în care Moscova afirmă că a respins un asalt ucrainean pe un front de 95 de kilometri în estul Ucrainei.

Luptele continuă să facă ravagii în Bahmut şi în jurul acestui oraş din est, devenit epicentrul ostilităţilor din Donbas. Potrivit Ministerului rus al Apărării, "în ultima zi, inamicul a efectuat încercări masive de a străpunge apărarea trupelor noastre, la nord şi la sud. Toate (aceste) atacuri au fost respinse", a precizat aceeaşi sursă într-un comunicat.

În schimb, ministerul rus susţine că a lovit situri din Ternopil (vest) şi Petropavlivka (centru-est) care adăposteau arme occidentale livrate Kievului. Armata rusă "a lansat o lovitură cu arme aeriene şi maritime de mare precizie, cu rază lungă de acţiune, (asupra unor situri) ale forţelor armate ucrainene şi asupra unor depozite de muniţii, arme şi echipamente militare primite din ţările occidentale", a declarat duminică Igor Konaşenkov. "Toate ţintele au fost lovite", a precizat el.

Ternopil, oraş din vestul Ucrainei, departe de linia frontului, este oraşul natal al duo-ului ucrainean care a reprezentat sâmbătă seara culorile Kievului la concursul Eurovision din Anglia. Duo-ul, numit Tvorchi, a scris pe Instagram: Ternopil "a fost bombardat de Rusia în timp ce noi cântam pe scena Eurovision despre inimile noastre puternice, despre dârzenia şi voinţa noastră. Europa, este unită împotriva răului, pentru pace", au adăugat ei.

Autorităţile regionale au anunţat că două persoane au fost rănite în atacul rusesc asupra unor "depozite aparţinând unor întreprinderi comerciale şi unei organizaţii religioase".

Anturajul lui Putin nu crede în implicarea Ucrainei în atacul terorist de la Crocus. Teama de a-și contrazice șeful
Anturajul lui Putin nu crede în implicarea Ucrainei în atacul terorist de la Crocus. Teama de a-și contrazice șeful
Oamenii din cercul apropiat al președintelui rus Vladimir Putin cred că nu există nicio dovadă a implicării Ucrainei în atacul terorist din sala de concerte Crocus de la periferia Moscovei,...
„Occidentul s-a împăcat“. Rusia răspândește în mod deliberat ideea că războiul din Ucraina nu poate fi câștigat
„Occidentul s-a împăcat“. Rusia răspândește în mod deliberat ideea că războiul din Ucraina nu poate fi câștigat
Rusia a lansat o operațiune de informare deliberată pentru a răspândi ideea că războiul din Ucraina nu poate fi câștigat din cauza dominației Rusiei pe câmpul de luptă. Această...
#gest rar, #gest, #Moscova, #oficiali, #Kremlin, #moarte, #comandanti rusi , #Rusia