Germania ar putea asigura patrule aeriene deasupra Poloniei după ce o rachetă a căzut la câțiva kilometri de granița cu Ucraina

Miercuri, 16 Noiembrie 2022, ora 15:22 1227 citiri
Patrule nemțești ar apăra cerul Poloniei, dacă Varșova aprobă FOTO / Air Force

Berlinul a propus miercuri, 16 noiembrie, să susţină Varşovia cu patrule aeriene, după ce o rachetă a căzut în Polonia, ucigând doi oameni, informează AFP.

"Ca reacţie la evenimentele din Polonia, îi vom oferi Varşoviei patrule aeriene cu avioane Eurofighter germane", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărări german, Christian Thiels, în timpul unei conferinţe de presă la Berlin.

"Acest lucru se poate întâmpla chiar de mâine, dacă Polonia doreşte. Avioanele nu trebuie deplasate în Polonia. Patrulele pot decola de la bazele aeriene germane", a adăugat el.

"Suntem deja în contact cu polonezii (asupra acestui subiect) şi ministrul Apărării al Germaniei va discuta astăzi (miercuri) cu omologul său polonez cu privire la această ofertă", a continuat purtătorul de cuvânt.

Întrebat despre numărul de avioane de luptă Eurofighter care ar fi implicate în aceste patrule, Thiels nu a oferit cifre precise, explicând că aceasta depinde de ceea ce doreşte Varşovia.

O rachetă, probabil de fabricaţie rusă, însă a cărei origine rămâne necunoscută, a lovit marţi teritoriul polonez şi a făcut doi morţi, suscitând condamnarea unanimă din partea liderilor occidentali.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News