Germania va adapta sistemul de taxe pentru a ține cont de efectele inflației

Luni, 04 Aprilie 2022, ora 09:18
1747 citiri
Germania va adapta sistemul de taxe pentru a ține cont de efectele inflației
Germania se confruntă de asemenea cu o creștere a prețurilor FOTO Unsplash

Germania intenţionează să ajusteze Codul fiscal astfel încât majorările salariale, destinate să compenseze pentru inflaţia crescută, să nu aducă angajaţii într-o categorie superioară de impozitare, a declarat ministrul german al Finanţelor, Christian Lindner, pentru cotidianul Bild am Sonntag.

"Ne vom adapta sistemul de taxe", pentru a ţine cont de nivelul mare de creştere a preţurilor de consum, a spus Christian Lindner într-un interviu publicat duminică. "Creşterea salariilor nu trebuie luată oamenilor prin taxe, chiar dacă ei pierd din puterea de cumpărare din cauza inflaţiei actuale", a mai spus Lindner.

În luna martie, rata inflaţiei în Germania a atins maximumul istoric, pe măsură ce blocajele apărute de-a lungul lanţurilor de aprovizionare au fost agravate de explozia preţurilor la energiei în urma războiului din Ucraina. Guvernul de la Berlin a decis să demareze primul pas dintr-un plan de urgenţă destinat să răspundă livrărilor limitate de energie, pe fondul îngrijorărilor că Rusia ar putea să stopeze livrările de gaze naturale.

Pentru a ajuta consumatorii şi companiile să facă faţă costurilor mai mari, luna trecută Guvernul de la Berlin a anunţat un pachet de măsuri de sprijin în valoare de aproximativ 17 miliarde de euro, care include o reducere temporară a preţului carburanţilor, o plată unică pentru gospodării şi subvenţionarea transportului public.

În interviul pentru Bild am Sonntag, Christian Lindner a declarat că el se opune stopării importurilor de petrol şi gaze din Rusia pentru că asta ar avea consecinţe economice "dramatice" pentru Germania. Lindner a mai spus că el şi colegii săi din guvern ar trebui să discute "toate opţiunile" pentru" a reduce dependenţa de combustibilii fosili din Rusia, inclusiv prelungirea duratei de funcţionare a centralelor nucleare şi extragerea de petrol şi gaze din Marea Nordului.

Accident cu 5 morți pe o autostradă din Germania, după ce un autobuz s-a răsturnat în afara carosabilului FOTO/VIDEO
Accident cu 5 morți pe o autostradă din Germania, după ce un autobuz s-a răsturnat în afara carosabilului FOTO/VIDEO
Poliția germană anunță că cel puţin cinci persoane au murit, iar altele sunt rănite după ce un autocar cu 53 de pasageri a făcut accident şi s-a răsturnat pe autostradă, în apropiere...
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
Ministerul Energiei va propune abrogarea printr-o ordonanţă de urgenţă a „taxei pe soare” pentru prosumatori, a anunţat ministrul PNL Sebastian Burduja. Liberalul a adăugat că această...
#Germania, #taxe, #salarii, #inflatie , #stiri internationale