Decedat de doi ani și jumătate! Unul dintre fotbaliștii legendari ai României a murit fără ca nimeni să știe de el

Vineri, 24 Martie 2023, ora 05:33
28983 citiri
Decedat de doi ani și jumătate! Unul dintre fotbaliștii legendari ai României a murit fără ca nimeni să știe de el
Vasile Gergely a decedat în 2020 FOTO facebook

Un caz trist în fotbalul românesc este cel al unui fost jucător legendar al naționalei, participant la Campionatul Mondial din 1970, care a murit fără ca nimeni să știe.

Este vorba despre Vasile Gergely, stabilit în Africa de Sud și decedat în 2020, fapt dezvăluit d efiul său abia acum.

“Tata a murit acum 2 ani și jumătate. Am primit o scrisoare de la Ambasada României din Pretoria, că un virus, o infecție, i-a pus capăt vieții, la 79 de ani. Vorbeam foarte rar cu el, doar când mai venea prin țară să o vadă pe mama! Nu am avut o legătură apropiată. Soția mea a murit, iar singurul bărbat în viață din familia Gergely mai sunt eu!”, a spus băiatul lui Gergely, într-o intervenție la Sport Total FM, fapt dezvăluit de jurnalistul Narcis Drejan pentru gsp.ro.

Gergely a debutat în fotbal la Baia Mare, fiind primul jucător din acest oraş convocat la naţională. În 1963 a fost transferat de Dinamo. S-a acomodat greu, dar, graţie disponibilităţii la efort, a fost remarcat de legendarul Helenio Herrera, antrenorul lui Inter. A ocupat locul doi în topul golgheterilor (1966).

În 1970 a făcut parte din naţionala de la Mondialul mexican, unde a jucat cu Cehoslovacia (ultimul meci sub tricolor, al 36-lea), fiind rezervă cu Brazilia şi cu Anglia. În acelaşi an a rămas în RFG, după un turneu cu dinamoviştii, şi a fost legitimat de Hertha Berlin, presa germană considerându-l cel mai bun mijlocaş din Bundesliga.

În 1972, în Germania izbucnea un scandal despre meciuri aranjate, iar Gergely a fost suspendat pe viaţă pentru că ar fi luat 15.000 de mărci mită pentru a pierde meciul cu Bielefeld (0-1 în sezonul 1970- 1971, rezultat care i-a salvat pe oaspeţi de la retrogradare). “Păcat, m-au scos ţap ispăşitor în acel caz”, e singurul comentariu al lui Gergely în presa vremii. Gergely a mai jucat un an în Africa de Sud, la Durban, deşi, în 1973, federaţia germană l-a reabilitat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România joacă în Ungaria la Campionatul European. Adversarele din grupă după tragerea la sorți
România joacă în Ungaria la Campionatul European. Adversarele din grupă după tragerea la sorți
Naţionala de handbal feminin a României va evolua în grupa B, la Debrecen, la Campionatul European din 2024, cu reprezentativele Muntenegru, Cehia şi Serbia, potrivit tragerii la sorţi de joi,...
Priveghiul interlopului Corduneanu, organizat la restaurant. Ce spun autoritățile: ”Nu există așa ceva!”
Priveghiul interlopului Corduneanu, organizat la restaurant. Ce spun autoritățile: ”Nu există așa ceva!”
Priveghiul fostului lider al clanului Cordunenilor, Costel Corduneanu, are loc la restaurantul La Castel, de lângă Iași, acolo unde trupul neînsuflețit a fost depus într-un cort, Green View...
#Gergely, #deces, #Africa de Sud, #anonimat, #nationala, #Mexico 1970 , #stiri fotbal
Comentarii
Poza JeanB
JeanB
rank 5
Singurul lucru bun pe care l-a facut a fost sa plece din Romania!