De la Budapesta, fugarul Olosz Gergely cere desfiintarea condamnarii definitive la inchisoare

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Joi, 20 Iunie 2019, ora 14:49
5413 citiri
De la Budapesta, fugarul Olosz Gergely cere desfiintarea condamnarii definitive la inchisoare
Foto: Facebook/ Olosz Gergely

Fostul senator UDMR, Olosz Gergely, condamnat definitiv la trei ani de inchisoare pentru trafic de influenta, cere Inaltei Curti desfiintarea acestei sentinte. Avocatii fostului parlamentar au depus, joi, la ICCJ o contestatie in anulare, cale extraordinara de atac.

Instanta nu a stabilit inca primul termen de judecata in acest caz.

Gergely Olosz a fost retinut pe 13 martie la Budapesta si se afla din 14 martie sub supraveghere judiciara penala temporara, iar miscarile sale sunt urmarite prin intermediul unor instrumente tehnice.

Olosz Gergely, fost presedinte al ANRE si fost senator UDMR, a fost dat in urmarire internationala in ianuarie 2019, dupa ce in decembrie 2018 fusese dat in urmarire nationala si in consemn la frontiera.

Unguria a cerut intreaga documentatie

Pe 12 aprilie, Tribunalul Budapesta a mentinut controlul judiciar temporar valabil in urmatoarele trei luni. Judecatorii nu au putut inca dezbate cererea de extradare a politicianului din Romania, din lipsa documentatiei complete, potrivit agentiei de presa ungare MTI.

Instanta din Budapesta a atras atentia, prin intermediul Ministerului ungar al Justitiei, autoritatilor din Romania sa trimita motivarea sentintei privative de libertate pronuntate pe numele fostului senator in data de 20 decembrie 2018.

Sentinta, motivata din mai

Surse judiciare au explicat pentru Ziare.com ca Inalta Curte a motivat decizia de condamnare a lui Olosz la inceputul lunii mai. Practic, Inalta Curte a mentinut in cazul fostului deputat sentinta de 3 ani de inchisoare data anterior de Curtea de Apel Bucuresti.

"In demersul de stabilire a tratamentului sanctionator aplicat inculpatului Olosz, in mod judicios, Curtea de Apel a avut in vedere si calitatea detinuta de acesta la momentul comiterii faptelor, respectiv aceea de deputat in Parlamentul Romaniei, folosindu-se atat de functia publica incredintata prin votul cetatenilor, cat si de informatiile si relatiile dobandite in perioada in care a fost presedinte al ANRE, in interes personal, cu scopuri vadit patrimoniale, desi una dintre indatoririle sale, din pozitia de reprezentant al puterii legislative, era tocmai aceea de a asigura respectarea legii in activitatea desfasurata", motiveaza Inalta Curte.

Intreaga motivare a sentintei are peste 100 de pagini.

Detalii despre acest caz: Dupa cinci ani de judecata, fostul senator UDMR Olosz Gergely a fost condamnat definitiv la 3 ani de inchisoare

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
PSD și PNL au renunțat să-l mai susțină pe medicul Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei. Cele două mari partide i-au aruncat în luptă Gabriela Firea (PSD) și pe...
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Decizia PSD și PNL de a renunța la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru primăria Bucureștiului a fost ironizată de toate partidele de opoziție. Mihai Enache, candidatul AUR la...
#Olosz Gergely contestaie anulare, #Olosz Gergely coruptie, #Olosz Gergely extradare , #stiri Gergely Olosz