Ger de crapă pietrele. Urmează o noapte cu -13 grade Celsius

Luni, 30 Ianuarie 2023, ora 11:51
7417 citiri
Ger de crapă pietrele. Urmează o noapte cu -13 grade Celsius
După trei zile de ninsori vine gerul FOTO Primăria Sinaia

După weekendul cu iarnă autentică, cu viscol și strat de zăpadă consistent, meteorologii anunță o perioadă de vreme geroasă, în special în zona Transilvaniei.

Luni, va ninge în zonele montane, iar la altitudini mari, vântul va viscoli zăpada. În estul țării, apare soarele și vor fi condiții de producere a poleiului.

Conform meteorologilor, maximele se vor încadra în această săptămână între -4 grade în depresiuni și 5 grade în vest.

În Transilvania, dimineața este ger în depresiuni și se semnalează ceață în unele zone. În zona Brașovului, sunt anunțate ninsori până vineri, iar maximele nu vor trece de 1 grad Celsius, temperaturi cu plus fiind anunțate de marți până joi. În schimb, de vineri se va răci, iar sâmbătă spre duminică ar urma să fie cea mai geroasă noapte, fiind anunțată o minim de –13 grade Celsius.

La munte ninsorile apar pe seară și la noapte, în toate masivele și se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va viscoli ninsoarea și va spulbera zăpada depusă, cu viteze de 70-90 de km/h.

În ultima zi din ianuarie o să ningă în majoritatea masivelor, mai consistent în Carpații Meridionali și vântul va viscoli ninsoarea la altitudini mari.

Miercuri se anunță o zi rece, chiar geroasă la altitudini mari. Va ninge în toate masivele, iar în zona Carpaților Occidentali și în nordul Orientalilor se va depune strat consistent de zăpadă.

Joi, vremea va fi rece, mai ales la atitudini mari, pe unde și vântul prinde putere. Cerul rămâne acoperit de nori, va ninge în toate zonele de munte, mai consistent în masivele vestice și în cele nordice.

În zona de Sud și Sud Est, temperaturile vor crește începând de marți chiar. De marți, ne așteptăm să avem temperaturi maxime ce vor atinge 7-9 grade în mod deosebit în jumătatea de sud a teritoriului.

Până marți, nopțile rămân reci, cu temperaturi negative mai ales la noapte. Vor fi temperaturi negative cam în toată țara.

”Vântul nu mai pune probleme nici în Capitală, nici în partea de est a teritoriului, el va fi în diminuare, mult în diminuare pe parcursul zilei", a spus meteorologul Alina Şerban la antena3.ro.

Ploi, brumă și chiar ninsoare, în unele zonele ale țării, în următoarele zile
Ploi, brumă și chiar ninsoare, în unele zonele ale țării, în următoarele zile
Meteorologii anunţă ploi, începând de duminică, în centrul, sudul şi estul ţării, în timp ce la munte precipitaţiile vor fi mixte, iar apoi se vor transforma în ninsoare. În vest şi...
Vânt puternic în 15 județe din România. Zonele în care rafalele vor depăși 90 km/h
Vânt puternic în 15 județe din România. Zonele în care rafalele vor depăși 90 km/h
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de vânt puternic valabilă vineri, până la ora 18:00, în 15 judeţe, şi o informare pentru aproape toată ţara, ce...
#ger, #meteo, #ninsori, #frig, #vremea , #meteo