Scene penibile pe Aeroportul din Viena. George Simion îl urmărește cu telefonul aproape două ore pe Virgil Popescu. Ce a declanșat conflictul dintre cei doi

Duminica, 10 Iulie 2022, ora 21:30
14314 citiri
Scene penibile pe Aeroportul din Viena. George Simion îl urmărește cu telefonul aproape două ore pe Virgil Popescu. Ce a declanșat conflictul dintre cei doi
George Simion l-a fugărit aproape două ore pe ministrul Energiei Virgil Popescu prin aeroportul din Viena FOTO Captură Video / Facebook / George Simion

Duminică, 10 iulie, liderul AUR George Simion s-a filmat în timp ce-l urmărește pe ministrul Energiei Virgil Popescu pe aeroportul din Viena. Simion se afla alături de un alt membru AUR și timp de aproape două ore îi aduc numeroase insulte și reproșuri.

„Ce faci, domnule Virgil? Ai venit să iei ordine de la OMV Petrom? Ce cauţi la Viena? La muncă nu te duci... Ai venit să iei ordine de la stăpânii tăi. Hal de ministru în Guvernul României. Uitaţi-vă cum l-am prins pe hoţul de Virgil la Viena”, afirmă George Simion într-un live pe Facebook.

„Toată România uitați-vă la hoțul de Virgil. Ce faci hoțule? Te plimbi pe la Viena? (...) Ia zi, cine-i trompetă rusească?”, continuă liderul AUR.

Alături de George Simion se mai afla încă un membru AUR care s-a ținut scai de ministrul Energiei, inclusiv când acesta a intrat într-un magazin Duty Free din aeroport. De la distanță, Simion continuă să strige la el, spre confuzia celorlalți oameni din jur.

„Prietenii lui de la minister mi-au spus unde-l găsesc. (..) Vrea să ne dea pe mâna prietenilor lui de la OMV Petrom. Caută un polițist săracul. A venit să primească ordine de la stăpânii lui de la Viena. L-am căutat la minister toată săptămâna pe acest hoț. Iată unde era, la Viena”, se dezlănțuie Simion.

La un moment dat, în imagini apare și deputatul PNL Gigel Știrbu, care îl însoțea pe ministru. Nici acesta nu a scăpat de gura lui Simion.

Ulterior, ministrul și deputatul merg într-o cafenea. Simion însă a continuat să fie pe urmele sale și s-a așezat la o masă de lângă, continuând să lanseze atacuri la adresa lui Virgil Popescu.

Atacat cu o zi în urmă

Cu o zi în urmă, pe 9 iulie, Virgil Popescu a publicat pe Facebook o imagine cu George Simion, despre care spune indirect că este o „trompetă rusească”.

”Trompetele ruseşti au început să falseze, încercând să vă spargă timpanele, că poate aşa nu se aude disperarea. De aceea aş dori ca trompetele ruseşti să răspundă la câteva întrebări legitime: cu ce cărbune ar putea funcţiona o termocentrală pe huila, în condiţiile în care întreaga producţie de huilă a României asigură funcţionarea centralei de la Paroseni (de 4 ori mai mica) doar pentru 2 - 3 zile pe săptămână? Trompetele ruseşti ar răspunde: Rusia!!! Rusia!!! Rusia!!!”, a scris ministrul pe Facebook.

Popescu anunță că îl dă în judecată pe Simion

Ministrul Energiei, Virgil Popescu afirmă, duminică, într-o postare pe Facebook, după ce George Simion l-a atacat verbal, în aeroportul din Viena, în timp ce transmitea live, că nu îl intimidează ”campania de hărţuire la adresa sa”, anunță News.ro.

Ministrul spune că, în aeroport la Viena, unde a fost la cununia civilă a fiicei sale, care s-a căsătorit cu un tânăr austriac, a asistat la o tentativă nemaîntâlnită de hărţuire şi intimidare a lui George Simion la adresa sa şi anunţă că săptămâna viitoare va depune a treia plângere penală împotriva liderului AUR. Ministrul afirmă că poate este timpul să avem o dezbatere serioasă, la nivel de societate, despre limite, comportament agresiv, hărţuire şi ce facem să prevenim.

”Campania de hărţuire la adresa mea nu mă intimidează! Astăzi, în aeroport la Viena, unde am fost la cununia civilă a fiicei mele, care s-a căsătorit cu un tânăr austriac, am asistat la o tentativă nemaîntâlnită de hărţuire şi intimidare a lui George Simion împotriva mea. Mulţi aţi avut ocazia să asistaţi la şuvoiul de invective şi minciuni la adresa mea, cauzate de disperarea că facem paşi importanţi spre independenţa energetică a României. Resping cu fermitate acuzaţiile şi condamn, public, acest tip de comportament agresiv. Nu mă voi lasă intimidat de acest personaj, de această trompetă Putinista şi voi merge mai departe pe drumul independenţei energetice a României”, spune ministrul Energiei în mesaj.

El continuă: ”Vreau să le mulţumesc românilor din aeroport care au dat dovadă de un bun simt deosebit şi l-au întrebat pe acest individ de ce trebuie să facă circ?!? Săptămâna viitoare voi depune a treia plângere penală împotriva lui George Simion şi am încredere că până la urmă se va face dreptate”, anunţă Virgil Popescu.

Ministrul mai afirmă că ”ştie faptul că România şi Europa trec printr-o perioada complicată şi este greu să avem încredere că se vor întâmplă lucruri bune, dar dacă tolerăm acest tip de comportament, mai ales din partea unui parlamentar, nu o să ne facă bine”.

”Poate este timpul să avem o dezbatere serioasă, la nivel de societate, despre limite, comportament agresiv, hărţuire şi ce facem să prevenim. Mie nu îmi este teamă, dar mă tem pentru copiii şi familia mea. Pentru că este o graniţa foarte fină de la comportament agresiv verbal la comportament agresiv fizic. Şi la cum s-a putut observă în ultima perioada, din incidentele pe care le-am trăit cu acest invidid, nu cred că mai are mult să devină agresiv fizic”, mai spune Virgil Popescu.

Originea scandalului

Deși cei doi și-au mai aruncat invective de-a lungul ultimelor luni, războiul dintre George Simion și Virgil Popescu a debutat pe 7 februarie, în timpul moțiunii simple împotriva ministrului.

În timp ce Virgil Popescu își susținea discursul, George Simion, liderul AUR, s-a dus la tribună și l-a bruscat. Liderul AUR l-a apucat de după umeri și a început să îi urle în față ”Ești un hoț”.

”Domnule președinte, pot să îi spun domnului Simion să se ducă la domnul Putin și să-i spună să ieftinească gazul?”, replichează Virgil Popescu la microfon.

În acel moment Simion se duce lângă el, îl apucă de după umeri și îi zbiară în față „Ești un hoț!”.

”La Rusia cu dumneavoastră!” a strigat şi Virgil Popescu.

VIDEO Facebook / Partidul Național Liberal

Ulterior, Parchetul General a anunțat că s-a autosesizat și a deschis dosar penal pentru ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

”La data de 8 februarie 2022, urmare a sesizării din oficiu în conformitate cu art. 292 din Codul de procedură penală, la nivelul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înregistrat un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj, prev. de art. 257 alin. 1 şi 2 Cp şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, prev. de art. 371 Cp”, a transmis, marţi, Parchetul General.

Procurorii precizează că dosarul a fost deschis în urma incidentului dn Parlament.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Execuție la vârful AUR. George Simion anunță că-l suspendă pe Marius Lulea după scandalul cu Cosmin Gușă la Primăria Capitalei
Execuție la vârful AUR. George Simion anunță că-l suspendă pe Marius Lulea după scandalul cu Cosmin Gușă la Primăria Capitalei
George Simion a anunțat duminică seara, 14 aprilie, la Realitatea Plus, că-l va suspenda pe prim-vicepreședintele AUR Marius Lulea după ce s-a opus unei candidaturi a lui Cozmin Gușă la...
Prima mare finală a anului, primul aur pentru David Popovici, în cea mai rapidă probă a natației
Prima mare finală a anului, primul aur pentru David Popovici, în cea mai rapidă probă a natației
Înotătorul român David Popovici (19 ani) a debutat miercuri la Campionatele Naționale de la Otopeni, în proba de 50 de metri liber, cea mai rapidă a natației. Cu 100 de zile rămase...
#George Simion, #aur, #virgil popescu, #scandal politic , #Stiri George Simion